Pankūkas, kurās apvienojas griķu un kviešu
milti, daudz olu un interesantākai garšai – brūnais farīnas cukurs.
Saldenas, lieliskas kopā ar ievārījumu, banāniem vai pat šokolādes
krēmu. Tipiski Masļeņicai – ar aveņu, ķiršu vai zemeņu ievārījumu.
Sastāvdaļas:
- 100 g augstākā labuma kviešu miltu
- 140 g griķu miltu
- 4 lielas olas
- 500 ml piena
- 40 g sviesta, izkausēts
- 40 g farīnas cukura
- sāls pēc garšas
Rezultāts:
- 15 pankūkas
Pagatavošana:
- Bļodā ar putojamo slotiņu samaisi olas ar 100 ml piena. Pieber cukuru, sāli, abus miltus un samaisi.
- Pievieno sviestu. Visu labi samaisi un pievieno atlikušo pienu, atkal samaisot, lai ir viendabīga masa. Atstāj mīklu uz 15-20 minūtēm.
- Sakarsē pannā sviestu, eļļu vai, ja panna ļauj, cep bez taukvielām. Lej vidēji lielas un vidēji plānas pankūkas un cep no abām pusēm.