5 Jūlijā , Sestdiena
Sievietēm :

Ķiploku grauzdiņi

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 22 Jūn 2010 , 18:38

Ķiploku grauzdiņi

Lai gan ķiploku grauzdiņi ir pieejami daudz kur, tomēr mājās gatavotie ir nepārspējami. Šajā receptē ļoti svarīgi ir izvēlēties mūsu ieteikto maizi, kuru var iegādāties daudzos lielveikalos, jo pēc vairākiem mēģinājumiem esam atzinuši to par vislabāko šai receptei.

Sastāvdaļas:  

  • 1 rudzu saldskābmaize, „Lielezers"
  • 60 g majonēzes, „Francis" bez konservantiem
  • 6 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ķiploka daivas

Rezultāts:

  • 500 g grauzdiņu

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni 220 vai 210 grādus karstu. Tas atkarīgs no maizes svaiguma - ja maize svaiga, tad 210 grādus, bet, ja iekaltusi, tad 220 grādus.
  2. Cepeškrāsns plātī ielej 2 ēd.k. olīveļļas un ar rokām izlīdzini pa visu pannu.
  3. Sagriez maizi 1,5 cm biezās šķēlēs, nogriez apakšējo garozu un pašus galiņus (atgriezumus vari atdot pīlēm). Sagriez apmēram 1,5 cm resnos stienīšos. Lielā bļodā ielej atlikušās 4 ēd.k. eļļas, ieber maizes standziņas un kārtīgi ar rokām samaisi, lai visas pārklājas ar eļļu. Ber maizi uz plāts, uzber sāli un liec cepties krāsns vidējā nodalījumā apmēram 20 minūtes, nevienu reizi negrozot. Ja daļa kļūst pārāk brūna un daļa paliek gaiša, tad noliec krāsns apakšējā līmenī. Bļodu, kurā maisīji ar eļļu, izmazgā, jo tā būs vēl nepieciešama.
  4. Kad grauzdiņi izskatās gatavi un brūni, ņem tos ārā no krāsns, ar ķiplokspiedi uzspied un izkaisi abas ķiploku daivas un atstāj pannā, lai atdziest vismaz 1 minūti. Pārber bļodā un kārtīgi samaisi, lai ķiploki pārklājas visiem grauzdiņiem. Lej virsū majonēzi, ar rokām apmaisi un ļauj atdzist, lai grauzdiņi ir viegli silti.
  5. Ja paliek pāri nākamajai dienai (kas gadās reti), tad uzglabā ledusskapī slēgtā plastmasas traukā.
Labu apetīti!

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 22 Jūnijā 2010

Skatīts : 1707 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/kiploku-grauzdini.d?id=32622067

Birkas : maizi, ķiploku, grauzdiņi, ķiploka

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Latvijā top nākotnes jahta ar zemūdens spārniem

  • Aukstā zupa ar žāvētu desu

  • Apstiprina 'xxx' domēna ieviešanu

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Tikai viena tikumiska mācība der bērniem un ir vissvarīgākā jebkurā vecumā - nedarīt ļauna.
-- Ruso

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 5 Jūlijā vēsturē

    Uz kā gatavojat ēst savās mājās?
    Atbildes: 77

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Lai gan ķiploku grauzdiņi ir pieejami daudz kur, tomēr mājās gatavotie ir nepārspējami. Šajā receptē ļoti svarīgi ir izvēlēties mūsu ieteikto maizi, kuru var iegādāties daudzos lielveikalos, jo pēc vairākiem mēģinājumiem esam atzinuši to par vislabāko šai receptei.">