Padomi ballītes organizēšanai
- Pirms ķerties klāt ēdiena gatavošanai pārliecinieties, vai esi iegādājusies visas nepieciešamās ēdienu sastāvdaļas. Pārbaudi arī to, vai tev ir visas nepieciešamās iekārtas un virtuves piederumi, lai pagatavotu neaizmirstamas vakariņas! Iepriekš sagatavojoties, izvairīsies no neparedzētiem starpgadījumiem, kas varētu rasties gatavošanas laikā.
- Pārdomājiet vakariņu ēdienkarti jau iepriekš, izvēloties ēdienus, kuru sastāvdaļas var sagatavot jau pirms pasākuma, izvairoties no lieka stresa un uztraukumiem pasākuma dienā. Šādā veidā ietaupīsiet laiku un varēsiet sapucēties arī paši, kā arī vakariņu laikā varēsiet būt kopā ar viesiem, nevis stāvēt pie plīts.
- Ēdienus, kuru pagatavošanai ir nepieciešamas vairākas stundas, ieteicams sākt gatavot jau no rīta. Lieti noderēs virtuves iekārtas, kurām varat uzlikt gan laika režīmu, gan temperatūru, tādejādi taupot savu enerģiju un laiku. Piemēram, cepeškrāsnī ievietojot cepeti ar dārzeņiem un piedevām uzstādiet nepieciešamo gatavošanas režīmu un nākamo reizi pievērsieties cepetim tikai tad, kad tas ir jau gatavs.
- Ēdiena pagatavošanai izvēlieties svaigas sastāvdaļas, tādejādi ēdieniem nodrošinot izcilu un patīkamu garšu. Ja iepirkumus vakariņām veicat vairākas dienas pirms pasākuma, pārliecinieties, ka ēdienam paredzētās sastāvdaļas uzglabājat pareizā veidā. Lieti noderēs ledusskapji ar dažādu temperatūru saldētavām un atvēsināšanas iekārtām.
- Izvairieties gatavot kaut ko tādu, ko līdz šim neesat gatavojuši, it īpaši, ja recepte ir sarežģīta. Lai gan ir tāds teiciens "iesācēja veiksme", svinīgajām vakariņām labāk izvēlēties pārbaudītas vērtības.
- Vakariņas ieturiet vienotā stilā, ievērojot ēdienu un dzērienu savstarpējo saskaņotību.
- Pasniegšanas veids ir panākumu atslēga. Pat visvienkāršāko ēdienu ir iespējams īpaši pasniegt, radot patīkamu pārsteigumu viesiem, piemēram, servējiet saldējumu ar ķiršiem martini glāzē, sorbertu ar zemenēm pildiet šampanieša glāzē u.c. Lai arī kāds būtu ēdiens, pievērsiet uzmanību tā dekorēšanai un pasniegšanas veidam.
- Īpašu uzmanību pievērsiet viesu sēdvietām. Izplatītākais viesu izsēdināšanas veids ir nosēdināt blakus pamīšus pretēja dzimuma pārstāvi, tomēr varat izmēģināt arī viesus nosēdināt blakus nepazīstamām personām.
- Pats svarīgākais: esiet pārliecināti par pagatavoto ēdienu un dalieties ar ēdiena gatavošanas trikiem ar viesiem, tādejādi izrādot savas rūpes un ieguldīto darbu pasākuma organizēšanā.