1. atslodzes dienā bagātīgs šķidruma daudzums jākombinē ar dārzeņiem un augļiem, lai atbrīvotu organismu no piesārņojumiem,
2. izvēlies tādu nedēļas nogali, kad ir pietiekami daudz laika, lai atpūstos gan fiziski gan arī emocionāli,
3. ja ir iespējams izbaudi masāžu un veic dažus vieglus, vienkāršus fiziskus vingrinājumus,
4. uzsākot atslodzes dienas, iepriekšējā vakarā ieturi vieglu dārzeņu maltīti – zupu vai lapu salātus,
5. ja vēlies gavēt ilgāk par divām dienām, konsultējies ar ārstu.
Atslodzes dienām var izvēlēties kādu no šiem variantiem:
1. variants: 400g biezpiena un 400g žāvēto plūmju ( var ņemt arī citus žāvētus augļus), sadala 6 ēdienreizēm.
2. variants: 300g vājpiena biezpiena un 900g kefīra.
3. variants: 3l citrona ūdens (3l ūdens pievieno viena citrona sulu un vienu ēdamkaroti medus), izdzer dienas laikā.
4. variants: 2kg svaigu gurķu ar 3-5g sāls, sadala 5 ēdienreizēm.
5. variants: 1,5kg svaigu vai ceptu ābolu, sadala 5 ēdienreizēm.
6. variants: Vārīta liesa zivs - 500g, sadala 5 ēdienreizēm.
7. variants: 500-600g liesa liellopa gaļa, 120g zaļie zirnīši, 280g svaigi kāposti, to visu sadala 5 ēdienreizēm.
8. variants: Dienas laikā izdzer 1-1,5l netrekna kefīra.
9. variants: 1,5kg svaigu vai termiski apstrādātu dārzeņu izņemot kartupeļus un viena glāze stipras melnas tējas.
10. variants: 250g auzu pārslas novāra ūdenī bez sāls un sadala 5 ēdienreizēm.
Var arī izvēlēties šādu atslodzes dienas plānu:
Rīts – pēc piecelšanās izdzer tasi karsta ūdens ar citrona sulu, lai «pamodinātu» aknas.
Brokastis – sagatavo augļu sulu un atšķaidi to ar ūdeni.
Pusdienlaiks – apēd vīnogu ķekaru vai ābolu.
Pēcpusdiena – pagatavo svaigu dārzeņu sulu (burkānu vai spinātu) un svaigus salātus, dzer daudz minerālūdeni.
Visu dienu izpildi vieglus fiziskus vingrinājumus.
Vakars – pagatavo viegli tvaicētus dārzeņus, apkaisi ar svaigiem garšaugiem un pārlej ar citrona sulu, piedevās – brūnie rīsi. Dienu vislabāk beigt ar relaksācijas vai meditācijas vingrinājumiem un finālā ar siltu vannu.
*Aktīvs un vesels «52 veidi, kā labi justies un izskatīties»