Sastāvdaļas:
2 tējkarotes rapšu eļļas
1 krūze (250 ml) balto rīsu
½ krūzes (125 ml) smalki sagrieztu sīpolu
¼ tējkarotes sāls
1 tējkarote smalki sakapātu ķiploku
1 lielā burka tomātu mērces (apmēram 510ml)
Pusotra krūze (375ml) vistas buljona
½ krūzes saldētu dārzeņu (tādi kā kukurūza, zaļie zirņi un burkāni)
Vidējā temperatūrā uz plīts sakarsē katlu, kuram iespējams uzlikt cieši pieguļošu vāku. Uzlej eļļu, pievieno rīsus un, laiku pa laikam apmaisot, vāri tos apmēram 4-5 minūtes, kamēr rīsi iegūst viegli zeltainu nokrāsu.
Rīsiem pievieno sīpolus, sāli un, ik pa laikam apmaisot, turpini cept 2 minūtes, kamēr sīpoli kļūst mīksti. Visam pievieno ķiplokus, turpini cept un regulāri visas sastāvdaļas samaisi. Tad pievieno ķiplokus, apmēram minūti cep un turpini maisīt.
Tagad pārlej pāri ēdienam tomātu mērci un, ik pa laikam maisot, apmēram minūti turpini gatavot. Kad viss sāk vārīties, iemaisi dārzeņus, uzliec katlam vāku un turpini vārīt vēl piecpadsmit minūtes, kamēr rīsi kļūst gatavi.