6 Jūlijā , Svētdiena
Sievietēm :

Rīsi meksikāņu gaumē

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 24 Jan 2011 , 09:15

Rīsi meksikāņu gaumē

Iepriekš sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas, neaizmirsti uzvārīt vistas buljonu.

Sastāvdaļas:

2  tējkarotes rapšu eļļas
1 krūze (250 ml) balto rīsu
½ krūzes (125 ml) smalki sagrieztu sīpolu
¼ tējkarotes sāls
1 tējkarote smalki sakapātu ķiploku
1 lielā burka tomātu mērces (apmēram 510ml)
Pusotra krūze (375ml) vistas buljona
½ krūzes saldētu dārzeņu (tādi kā kukurūza, zaļie zirņi un burkāni)

Vidējā temperatūrā uz plīts sakarsē katlu, kuram iespējams uzlikt cieši pieguļošu vāku. Uzlej eļļu, pievieno rīsus un, laiku pa laikam apmaisot, vāri tos apmēram 4-5 minūtes, kamēr rīsi iegūst viegli zeltainu nokrāsu.

Rīsiem pievieno sīpolus, sāli un, ik pa laikam apmaisot, turpini cept 2 minūtes, kamēr sīpoli kļūst mīksti. Visam pievieno ķiplokus, turpini cept un regulāri visas sastāvdaļas samaisi. Tad pievieno ķiplokus, apmēram minūti cep un turpini maisīt.

Tagad pārlej pāri ēdienam tomātu mērci un, ik pa laikam maisot, apmēram minūti turpini gatavot. Kad viss sāk vārīties, iemaisi dārzeņus, uzliec katlam vāku un turpini vārīt vēl piecpadsmit minūtes, kamēr rīsi kļūst gatavi.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 24 Janvārī 2011

Skatīts : 1599 reizes

Avots : http://www.apollo.lv/portal/sieviete/articles/227237

Birkas : mērci, rīsiem, Sīpolu, rīsi, rīsu, rīsus, vistas, meksikāņu, buljona, buljonu

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Kardināls Pujats: «Kalpošana nekad nebeidzas.»

  • Ķiršu - baltmaizes pudiņš

  • 50 gadi kopš suņu Belkas un Strelkas lidojuma kosmosā

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Katru reizi, kad es aizpildu kādu vakantu amatu, es radu simtu neapmierināto un vienu nepateicīgo.
-- Ludviķis XIV

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 6 Jūlijā vēsturē

    Cik daudz naudas mēnesī tērējat mobilā telefona sarunām?
    Atbildes: 74

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV