Nepieciešams:
600g šampinjonu
3 šalotes sīpolu
timiāns
500g vistas filejas
olīveļļa
sāls
pipari
150g saldā krējuma
50g kausētā siera
1 paciņa saldētas kārtainās mīklas
ola
Pagatavošana:
Lielākos šampinjonus sagriež, mazākos atstāj veselus. Sīpolus sagriež. Gaļu sagriež strēmelītēs un apcep olīveļļā 3 minūtes. Gaļu izņem no pannas, pannā palikušajos taukos apcep šampinjonus un sīpolus, beigās pielej 100 ml ūdens un krējumu, uzvāra. Sēnēm pieliek kausēto sieru un vistas filejas gabaliņus, sāla un piparo, pieliek timiānu. Cepamformu izklāj ar pusi no mīklas plāksnēm un liek cepeškrāsnī 175 grādos uz 10 minūtēm. Sagatavoto pildījumu ar mērci liek cepamtraukā, pārklāj ar pāri palikušo kārtaino mīklu, pārsmērē ar olu, mīklu sadursta un cep 175 grādos 30 minūtes.