Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir viespiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai. Šeit tu atradīsi iedvesmojošas receptes mīlestības pilnām ēdienreizēm kopā ar sev tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Tu vari tās pagatavot arī jebkurā citā dienā!
Receptes atrodas šeit Valentīndienas torte ar šokolādi, Apelsīnu sirsniņas, Šokolādes sirsniņas ar piparmētru šokolādes uzputeni, Cepumi Meringue un Kārtainās mīklas sirsniņas ar āboliem.
Valentīndienas augļu kokteilis2 porcijas
Sastāvdaļas1 banāns 100 g aveņu 400 ml piena 2 ēdamk. Dansukker gaišā sīrupa 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura Garnējumam 12 avenes Kociņi Citronmelisa |
|||
Banānus, avenes, pienu, sīrupu un vaniļas cukuru samiksē kopā. Nokāš un salej glāzēs. Garnē ar avenēm un citronmelisu uz kociņa. |
Persiku pīrāgs6 porcijas
SastāvdaļasMīklai 300 g kviešu miltu 1 ēdamkarote Dansukker baltā smalkā cukura 150 g sviesta vai margarīna 1 ola Pildījumam 2 olas 250 g vājpiena biezpiena 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes 75 g Dansukker pūdercukura 1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura 50 g Dansukker baltā smalkā cukura 6 persiku pusītes |
||
Ieber traukā miltus un cukuru. Taukvielas sasmalcina nelielos gabaliņos, ieber traukā un iestrādā miltos, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno olu un maisa, līdz masa atkal viendabīga. Ieklāj mīklu cepamformā aptuveni 25 centimetru diametrā. Ieliek to ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Sadursta mīklu ar dakšiņu. Cep pamatni cepeškrāsnī 200°C 10 minūtes. Izmantojot formiņu, izveido no persiku pusītēm sirsniņas. Atlikumu sagriež mazos gabaliņos. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sajauc olu dzeltenumus ar biezpienu, kartupeļu cieti, pūdercukuru, vaniļas cukuru un persiku gabaliņiem. Saputo olu baltumus ar smalko cukuru cietā masā un iemaisa sīrupā. Ielej masu formā. Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 15 minūtes. Virs pildījuma uzliek persiku sirsniņas. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz remdenu vai aukstu; var pievienot nedaudz putukrējuma. |
Rozā Valentīndienas torte8-10 gabalini
SastāvdaļasCukura kūkas pamatrecepte 50 g sviesta vai margarīna, 2 olas 300 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes vai zemeņu garšu 300 g kviešu miltu 2 ēdamkarotes cepamā pulvera 100 ml ūdens sviests vai margarīns - formai rīvmaize vai mannas putraimi - formai Glazūra 200 g Dansukker pūdercukura ar zemeņu garšu 2-3 tējkarotes ūdens 1 tējkarote eļļas vai kausēta margarīna |
||
Cepiet cukura kūku sirds formā. Sagrieziet to trīs kārtās un apsmērējiet apakšējo kārtu ar ievārījumu, marmelādi, vai trifeli. Pārklājiet ar zemeņu glazūru. Varat veidot arī kā cepumus. Izgrieziet sirdi no cukura kūkas gabaliņiem ar formiņu palīdzību Cukura kūkas pamatrecepte Ieziediet ar sviestu un apkaisiet ar rīvmaizi formu apm. 1 1/2 l. Lieciet cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 175°. Izkausējiet taukvielas un ļaujiet tām atdzist. Saputojiet olas un pūdercukuru (garša pēc izvēles). Sajauciet miltus un cepamo pulveri un pievienojiet olu masai. Pievienojiet taukvielas un ūdeni. Ielejiet formā. Cepiet kūku krāsns apakšējā daļā 40 -50 minūtes. |