22 Novembrī, Piektdiena
Sievietēm :

Valentīndienas svētku galds

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 7 Feb 2011 , 13:38

Valentīndienas svētku galds

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir viespiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai. Šeit tu atradīsi iedvesmojošas receptes mīlestības pilnām ēdienreizēm kopā ar sev tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Tu vari tās pagatavot arī jebkurā citā dienā!

Receptes atrodas šeit Valentīndienas torte ar šokolādi, Apelsīnu sirsniņas, Šokolādes sirsniņas ar piparmētru šokolādes uzputeni, Cepumi Meringue un Kārtainās mīklas sirsniņas ar āboliem.



 

Valentīndienas torte ar šokolādi

Valentīndienas torte ar šokolādi

 
Sastāvdaļas
Pamatne

100 g mandeļu
150 g Dansukker smalkā cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar īstu vaniļu
1–2 olu baltumi

Garnējums
100 ml piena
150 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
3 olu dzeltenumi
1 tējkarote kartupeļu cietes
200 g sviesta

25 g rozā marcipāna

 
Sirdsveida cepamo formu ar noņemamām malām ieziediet ar sviestu un izkaisiet ar miltiem. Samaliet mandeles un sajauciet tās ar smalko cukuru un vaniļas cukuru. Ieputojiet olu baltumus, līdz masa kļūst stingra. Iepildiet mīklu formā un cepiet cepeškrāsnī aptuveni 175° temperatūrā 10 minūtes. Izņemiet no formas un ļaujiet atdzist.

Sajauciet pildījuma sastāvdaļas: pienu, cukuru ar šokolādes garšu, olu dzeltenumus un kartupeļu cieti un karsējiet, līdz krēms sabiezē. Kad krēms ir atdzisis, pārklājiet ar to torti. Vispirms uzklājiet krēma kārtu uz pamatnes. Pēc tam garnējiet visu torti.

Rotājiet ar marcipāna sirsniņām.



 

Apelsīnu sirsniņas

Apelsīnu sirsniņas

 

Apm. 20 gab.

Sastāvdaļas
150 g sviesta vai margarīna
300 g kviešu miltu
100 g Dansukker pūdercukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
1 olas dzeltenums

Pildījums
2 olas
100 g Dansukker smalkā cukura
2 ½ ēdamkarotes kviešu miltu
1 ēdamkarote apelsīnu sulas koncentrāta

Garnējums
Dansukker pūdercukurs


Traukā sajauciet mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Pievienojiet taukvielas un olas dzeltenumu un uz 1 stundu ielieciet mīklu ledusskapī. Iespiediet mīklu ar taukvielām ieziestās sirdsveida formiņās. Cepiet cepeškrāsnī 200° temperatūrā aptuveni 6 minūtes. Šajā laikā sajauciet pildījuma sastāvdaļas. Iegūto masu sadaliet un iepildiet formiņās virsū apceptajai mīklai. Turpiniet cept cepeškrāsnī vēl 5–7 minūtes. Ļaujiet kūkām atdzist un tad izņemiet no formiņām. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru.



Šokolādes sirsniņas ar piparmētru šokolādes uzputeni

Šokolādes sirsniņas ar piparmētru šokolādes uzputeni

 

4 gab.

Sastāvdaļas
50 g šokolādes (pēc izvēles)
4 sirdsveida kūku formiņas

Pildījums
60 g After Eight*
1 ēdamkarote ūdens
15 g nesālīta sviesta
1 olas dzeltenums
1 olas baltums
2 ēdamkarotes Dansukker smalkā cukura

Garnējuma variants
Kūku garnējums


Ieklājiet formiņās foliju. Izkausējiet šokolādi tvaika peldē. Apsmidziniet formiņas ar šokolādi. Atdzesējiet, lai tā sacietē. Apgrieziet formiņas un noņemiet foliju.

Ielieciet traukā After Eight, ūdeni un sviestu, tad novietojiet trauku virs katla ar karstu ūdeni, lai sastāvdaļas izkūst. Iejauciet olas dzeltenumu. Saputojiet olas baltumu ar cukuru cietā masā un iemaisiet šokolādes sīrupā. Ielejiet uzputeni šokolādes formiņā. Pēc izvēles rotājiet ar kūku garnējumiem, piemēram, mazām cukura sirsniņām vai sudraba lodītēm.

*Iesakām izmantot balto After Eight šokolādi, ja šokolādes forma ir tumša, un tumšo After Eight šokolādi, ja tā ir gaiša.




Kārtainās mīklas sirsniņas ar āboliem

Kārtainās mīklas sirsniņas ar āboliem

2 gab.

Sastāvdaļas
1 saldētās kārtainās mīklas iepakojums
1 ābols
1 ēdamkarote kausēta margarīna
1 ēdamkarote Dansukker smalkā jēlcukura
½ tējkarote Dansukker vaniļas cukura


Sagatavojiet kārtaino mīklu, kā norādīts uz iepakojuma. Izmantojot formiņu vai nazi, izveidojiet no mīklas divas sirsniņas. Nomizojiet ābolu un izņemiet serdi. Sagrieziet ābolu plānās šķēlītēs – tās liksiet uz kārtainās mīklas. Apziediet ar margarīnu. Sajauciet kopā abas cukura šķirnes un pārkaisiet ābola šķēlītēm. Lieciet uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepiet cepeškrāsnī 200° temperatūrā apmēram 15 minūtes Pasniedziet kopā ar nelielu daudzumu saldējuma, putukrējuma vai vaniļas mērces.



Valentīndienas augļu kokteilis

Valentīndienas augļu kokteilis


2 porcijas

Sastāvdaļas
1 banāns
100 g aveņu
400 ml piena
2 ēdamk. Dansukker gaišā sīrupa
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura

Garnējumam
12 avenes
Kociņi
Citronmelisa


Banānus, avenes, pienu, sīrupu un vaniļas cukuru samiksē kopā. Nokāš un salej glāzēs. Garnē ar avenēm un citronmelisu uz kociņa.


Persiku pīrāgs

Persiku pīrāgs


6 porcijas

Sastāvdaļas
Mīklai
300 g kviešu miltu
1 ēdamkarote Dansukker baltā smalkā cukura
150 g sviesta vai margarīna
1 ola

Pildījumam
2 olas
250 g vājpiena biezpiena
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
75 g Dansukker pūdercukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
6 persiku pusītes


Ieber traukā miltus un cukuru. Taukvielas sasmalcina nelielos gabaliņos, ieber traukā un iestrādā miltos, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno olu un maisa, līdz masa atkal viendabīga. Ieklāj mīklu cepamformā aptuveni 25 centimetru diametrā. Ieliek to ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Sadursta mīklu ar dakšiņu. Cep pamatni cepeškrāsnī 200°C 10 minūtes.

Izmantojot formiņu, izveido no persiku pusītēm sirsniņas. Atlikumu sagriež mazos gabaliņos.

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sajauc olu dzeltenumus ar biezpienu, kartupeļu cieti, pūdercukuru, vaniļas cukuru un persiku gabaliņiem. Saputo olu baltumus ar smalko cukuru cietā masā un iemaisa sīrupā. Ielej masu formā. Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 15 minūtes. Virs pildījuma uzliek persiku sirsniņas.

Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz remdenu vai aukstu; var pievienot nedaudz putukrējuma.


Rozā Valentīndienas torte

Rozā Valentīndienas torte


8-10 gabalini

Sastāvdaļas
Cukura kūkas pamatrecepte
50 g sviesta vai margarīna, 2 olas
300 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes vai zemeņu garšu
300 g kviešu miltu
2 ēdamkarotes cepamā pulvera
100 ml ūdens
sviests vai margarīns - formai
rīvmaize vai mannas putraimi - formai

Glazūra
200 g Dansukker pūdercukura ar zemeņu garšu
2-3 tējkarotes ūdens
1 tējkarote eļļas vai kausēta margarīna


Cepiet cukura kūku sirds formā. Sagrieziet to trīs kārtās un apsmērējiet apakšējo kārtu ar ievārījumu, marmelādi, vai trifeli. Pārklājiet ar zemeņu glazūru.

Varat veidot arī kā cepumus. Izgrieziet sirdi no cukura kūkas gabaliņiem ar formiņu palīdzību

Cukura kūkas pamatrecepte
Ieziediet ar sviestu un apkaisiet ar rīvmaizi formu apm. 1 1/2 l. Lieciet cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 175°.

Izkausējiet taukvielas un ļaujiet tām atdzist.

Saputojiet olas un pūdercukuru (garša pēc izvēles). Sajauciet miltus un cepamo pulveri un pievienojiet olu masai.

Pievienojiet taukvielas un ūdeni. Ielejiet formā.

Cepiet kūku krāsns apakšējā daļā 40 -50 minūtes.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 07 Februārī 2011

Skatīts : 2753 reizes

Avots : http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=619&loc=rec&q=sirsni%C5%86&x=0&y=0

Birkas : ēdienkarte, torte, galds, mīlētāju, Valentīndienas, mīlestībai, svētku, ēdienu, mīļajiem, cepumi

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Ēdamās nezāles

  • Zeķes un zeķturi atgriežas

  • Pēdējā pārbaudes spēlē uzvara

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Aizraujoties pirmoreiz sievietes mīl savu mīļāko, katrā nākošajā reizē - mīl pašu mīlestību.
-- Larošfuko

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 22 Novembrī vēsturē

    Vai Jums ir problēmas ar kredītsaistībām?
    Atbildes: 42

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV