Divām palielām kūkām nepieciešams:
(Īstenībā mierīgi sanāktu vairāk kūkas, jo es nespēju šo apēst vienā piegājienā.)
1 liela biete
50-60 grami sviests
100 grami cukurs
1 ola
5 ēdamkarotes milti
1 ēdamkarote kakao
1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
sauja mandeļu
150 grami svaigais siers + 2-4 ēdamkarotes cukurs (tas jāliek pēc katra gaumes).
Pagatavošana:
1.Sviestu saputo ar cukuru, pievieno olu un vaniļas ekstraktu.
2.Liek klāt sablenderētu vārīto bieti.
3.Atsevišķi sajauc miltus ar kakao un iemaisa masā, kā pēdējos pievienojot riekstus. Masu klāj pannā un liek cepties.
4.Jācep 180 grādos kāda pusstunda. Tad jāatdzesē, pirms krēma uzsmērēšanas. Šī kūka sanāk tāda mitra. Nezinu, vai tā korekti teikt, vienkārši nebūs sauss biskvīts, ar to rēķinieties.
5.Tātad - kad kūka atdzisusi, sagriežam vienādos gabalos un pa vidu diviem iesmērējam krēmu, kā arī pāri.
Krēmu gatavoju šoreiz pavisam, pavisam elementāru - paņēmu svaigo sieru un jasaucu ar pāris ēdamkarotēm cukura. Gatavs.
Mazliet ledusskapī un tad var celt galdā.
Vairāk receptes Absolūts ēd!