Sastāvdaļas:
- 240 g augstākā labuma kviešu miltu
- 180 g auksta sviesta
- 240 g pūdercukura
- 2 lielas olas, baltumi un dzeltenumi atdalīti
- 1 ¾ tējk. kanēļa
- šķipsniņa jūras sāls
Rezultāts:
60 gab.
Pirms kāda laika iegāju grāmatu veikalā „Roberts Books” un, nopētījusi visus plauktus, nopirku 1968. gada Elizabetes Kempbelas grāmatu „Encyclopedia of World Cookery” un atradu šo gardo recepti. Kā jau nosaukums pasaka priekšā, šie cepumi nāk no Dānijas un ir tradicionāli tieši Ziemassvētku laikā. Apaļi kā pogas, un interesanti, ka tie pārklāti ar olu baltumu, kas sajaukts ar kanēli un cukuru, piedodot gan spīdumu, gan intensīvāku kanēļa smaržu. Viegli pagatavojami, tāpēc neaizmirsti pagatavot šogad.
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 190 grādus karstu, ja iespējams – konvekcijas režīmā. Ar cepampapīru izklāj divas plātis. Bļodā ar dakšu sajauc olu baltumus ar 1 ēd.k. pūdercukura un ¾ tējk. kanēļa.
- Bļodā ar pirkstiem saberz miltus un sviestu, lai ir rīvmaizei līdzīga masa. Tad pievieno olu dzeltenumus, pārpalikušo cukuru, 1 tējk. kanēļa un sāli. Samaisi ar karoti un tad ar rokām samīci viendabīgu mīklu.
- Uz galda izber miltus, izrullē 5 mm biezumā un izspied 2 cm lielus apļus. Liec uz plāts un pārsmērē ar olu baltumu. Liec krāsnī uz 15–20 minūtēm, līdz tie ir gatavi.
- Izņem ārā no krāsns un atdzesē pannā 3 minūtes. Pārcel uz atdzesēšanas režģa un atdzesē pilnībā.
Recepte: Signe Meirāne