14 Jūnijā, Sestdiena
Sievietēm :

Citronu, mandeļu un lavandas kēkss

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 26 Mar 2011 , 18:34

Citronu, mandeļu un lavandas kēkss

Citrons ar lavandu ne tikai sader garšas ziņā, bet arī krāsu ziņā, jo izteikti dzeltenais pievelk violeto. Ja vēlies dāvināt, izrotā kēksu ar vijolīšu cukuru; ja ne, tad, smērējot virsū sīrupu, atstāj lavandas ziediņus, lai tie arī pārklājas.

Sastāvdaļas:

  • 200 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 90 g salda krējuma
  • ½ tējk. lavandas
  • 2 vidējas olas
  • 1 citrona miza
  • ½ citrona sula
  • 100 g sviesta, auksts
  • 80 g mandeļu skaidiņu, rupjās
  • 90 g baltā cukura

Sīrups:

  • 30 g baltā cukura
  • 30 ml ūdens
  • 1 tējk. lavandas
  • vijolīšu cukurs dekorēšanai, ja vēlies

Rezultāts:

  • 1 kēkss

Sagatavošana:

  1. Katliņā lej saldu krējumu un lavandu. Uzsildi, līdz ir gandrīz verdošs. Nogriez liesmu un ļauj krējumam ievilkties ar lavandu, vislabāk - vienu stundu, lai iegūtu izteiktu lavandas garšu.* Pēc tam nokās un lavandu  izmet.
  2. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Ar cepamo papīru izklāj garenu formu 10 x 25 cm.
  3. Bļodā liec miltus, cepamo pulveri un sviestu. Berzējot ar pirkstu galiem, izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Tad pievieno mandeles, citrona mizas un visu ar rokām viegli iemaisi.
  4. Citā bļodā ar putojamo slotiņu vai mikseri sakul olas, lai tās labi saputojas un sajaucas, apmēram 1 minūti (mikserī). Pievieno olām lavandas saldu krējumu, citrona sulu, samaisi. To visu ielej miltu masā. Samaisi. Pievieno cukuru un vēlreiz samaisi.
  5. Lej mīklu veidnē, izlīdzini un liec cepties krāsns vidējā nodalījumā, augšas un apakšas režīmā, apm. 50 min-1 h, līdz virspuse kļuvusi zeltaina un iedurts kociņš ārā iznāk tīrs.
  6. Kamēr kēkss cepas, katliņā pagatavo cukura un lavandas sīrupu. Ieber katliņā cukuru, pielej ūdeni un maisot uzvāri. Kad sāk burbuļot, pavāri 1 minūti. Ņem nost no liesmas, pievieno lavandu un ļauj ievilkties, kamēr cepas kēkss.
  7. Izņem kēksu, ļauj padzist kādas 20 minūtes. Pēc tam uzsmērē lavandas sīrupu. Ja vēlies, dekorē ar vijolīšu cukuru.**

Papildinājumi:
* Ja nav laika, tad vari atstāt ievilkties tikai 10 minūtes un liec cepties.
** Vijolīšu cukuru var iegādāties "Gourmet studio" veikalā.


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 26 Martā 2011

Skatīts : 1256 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/citronu-mandelu-un-lavandas-kekss.d?id=37602845

Birkas : vijolīšu, kekss, citrons, kēkss, kēksu, lavandu, cepas, citronu, mandeļu, lavandas

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Paģiras. 'Mēs vakar tā drusku... un nu ir tā drusku...'

  • Izdots latgaliešu pasaku CD

  • Medvedeva vizītē Sīrijā orķestris nespēj nospēlēt Krievijas himnu

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Mēs labprāt atzīstam savus sīkos trūkumus, netieši gribot likt saprast, ka lieli trūkumi mums nepiemīt.
-- Larošfuko

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 14 Jūnijā vēsturē

    Vai jūs atbalstītu tautas vēlētu prezidentu?
    Atbildes: 63

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Citrons ar lavandu ne tikai sader garšas ziņā, bet arī krāsu ziņā, jo izteikti dzeltenais pievelk violeto. Ja vēlies dāvināt, izrotā kēksu ar vijolīšu cukuru; ja ne, tad, smērējot virsū sīrupu, atstāj lavandas ziediņus, lai tie arī pārklājas.">