Sastāvdaļas:
- 100 g notīrītu rabarberu, sagriezti smalkos gabaliņos
- 10 g cukura
- 225 g miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- sāls
- 100 g nerafinēta cukura
- 2 olas
- citronu eļļa
- 180 ml auzu piena
- 70 ml eļļas
- vaniļas ekstrakts
- 75 g mandeļu šķēlīšu
Pagatavošana:
1. Bļodā sajauc rabarberus un cukuru. Lai atsulojas vismaz 10 minūtes. Tad nolej lieko šķidrumu un iemaisi miltus, lai pārklājas katrs gabals.
2. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Mafinu pannu ietauko vai ieliec tajā formiņas.
3. Vienā bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli, 45 g mandeļu un samaisi.
4. Otrā bļodā sajauc ar dakšiņu olas, auzu pienu, eļļu, citronu eļļu vai mizu un vaniļas ekstraktu.
5. Šķidrās sastāvdaļas iemaisi sausajās. Beigās pievieno rabarberus un vēlreiz samaisi. Pildi formiņās, uzber atlikušas skaidiņas.
6. Liec krāsns vidējā nodalījumā un cep apmēram 25 minūtes, līdz zeltains un gatavs.
Recepte - Signe Meirāne