250 ml piena
6 olas
300 g sviesta
250 g cukura
sāls
citrons
0,5 tējkarotes muskatrieksta
vaniļas cukurs
50 g rauga
200 g rozīņu
1 kg miltu
1 glāze pūdercukura
Pagatavošana:
Uzsilda pienu, pieliek sāli, cukuru, mīkstu sviestu, samaisa. Pieliek muskatriekstu, vaniļas cukuru. Vienas olas baltumu atstāj glazūrai, pārējās olas piejauc pienam. Raugam pieliek pāris karotes piena, sajauc, piejauc pienam. Piena maisījumā liek rozīnes un rīvētu citrona miziņu, piejauc miltus, mīca (ja nepieciešams, pieliek vairāk nekā 1 kg miltu).Mīklu liek siltā vietā uzrūgt. Kad mīkla uzrūgusi, eļļā samitrina rokas un mīklu pārmīca, atkal ļauj uzrūgt. Uzrūgušu mīklu liek ietaukotās formiņās līdz pusei, ļauj 30 minūtes uzrūgt, tad 200 grādos cep, līdz virsiņa brūna. Cepšanas sākumā nedrīkts vērt vaļā cepeškrāsni. Kad kuliči izcepti, tos atdzesē un pārklāj ar glazūru. Glazūrai pūdercukuru sakuļ ar ēdamkaroti citrona sulas un olas baltumu.