Pildījumam:
1 kg ābolu
250 g rozīņu
1 citrona sula
6 ēdamkarotes cukura
kanēlis
pūdercukurs
Mīklai:
250 g miltu1 ola + 1 olas dzeltenums pārsmērēšanai
120 g ūdens
1 ēdamkarote eļļas
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
No miltiem, ūdens, sāls un olas pagatavo mīklu, saveļ mīklu kamolā, pārsmērē ar eļļu, atstāj uz 30 minūtēm.
Ābolus nomizo, sagriež ļoti plānās šķēlītēs un apslaka ar citronu sulu.
Mīklu izveltnē tik plāni, cik vien iespējams, uz mīklas uzliek ābolus, uzkaisa rozīnes, cukuru un kanēli, satin rullī. Mīklu liek uz cepamplāts, pārsmērē ar olas dzeltenumu, sadursta ar dakšiņu, cep 190 grādos 40 minūtes. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.