200 g sviesta vai margarīna
500 ml piena
50 g rauga
1/2 g safrāna
3 g sāls
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
Apm. 950 g kviešu miltu
Pildījumam:
150 g sviesta vai margarīna
180 g Dansukker Farīna cukura
Glazūrai:
Ola
Dansukker baltās cukura pērlītes
Pagatavošana:
Izkausē sviestu vai margarīnu un samaisa ar pienu. Bļodā iedrupina raugu un uzlej taukvielu un piena maisījumu. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno safrānu, sāli un cukuru. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla ir vienmērīga un elastīga. Pārklāj ar dvielīti un ļauj uzrūgt 30 minūtes.
Pildījumam samaisa kopā sviestu ar Farīna cukuru. Mīklu liek uz darba virsmas, kas nokaisīta ar miltiem. Izrullē divos ruļļos. Tos sadala 30 gabaliņos, ko izrullē plakanus. Katram gabaliņam vidū uzliek nedaudz pildījuma un maliņas saspiež kopā, izveidojot apaļas maizītes. Izvieto tās uz cepamplāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārsedz ar dvielīti un ļauj uzrūgt apm. pusstundu. Cepeškrāsni sasilda līdz 225°C. Pārslauka maizītes ar viegli sakultu olu un uzber drusku cukura pērlīšu. Cep krāsns vidusdaļā apm. 10 minūtes.
Ļoti labi garšo kopā ar aukstu pienu.