mīklai:
1 ola
250 g miltu
125 g sviesta
3 ēdamkarotes pūdercukura
pildījumam:
1,5 kg saldētu ogu150 g kartupeļu cietes
150 g pūdercukura
putukrējums
Pagatavošana:
Smilšu mīklai izkausē sviestu, pievieno miltus, olu, pūdercukuru, samīca mīklu. Mīklu plāni izrullē un liek dziļā apaļā formā. Cep 15 minūtes 160 °C karstā cepeškrāsnī.
Ogas atlaidina, nolej šķidrumu, sajauc ar pūdercukuru un kartupeļu cieti. Ogu masu liek uz formā izceptās smilšu mīklas un liek vēlreiz cepties aptuveni 25 minūtes.
Pīrāgu atdzesē. Vislabāk to pasniegt nākamajā dienā vai, ja tas cepts no rīta, vakarā, jo tad pīrāgs griežot nedrups. Pasniedz ar putukrējumu.