Nepieciešams:
Mīklai:
200g miltu
3 ēdamkarotes cukura
1 paciņa vaniļas cukura
125g sviesta
tējkarote cepampulvera
sāls
Pildījumam:
200g valriekstu
200g vārīta kondensētā piena
200g sviesta
400 ml saldā krējuma
6 ēdamkarotes cukura
2 ēdamakrotes šķīstošās kafijas
Pagatavošana:
Mīklai visas sausās sastāvdaļas samaisa, aukstu sviestu ar nazi sakapā kopā ar sausajām sastāvdaļām, beigās pielej 6 ēdamkarotes auksta ūdens, samīca un liek ledusskapī uz stundu. Atdzisušu mīklu izrullē, liek 30 cm formā tā, lai būtu maliņas pildījumam. Uz mīklas liek cepampapīru, uz tā uzber sausus zirņus un liek 170 grādos cepties 15 minūtes. Gatavu atdzesē.
Valriekstus apcep uz sausas pannas. Sviestu ar cukuru un saldo krējumu uz mazas liesmas vāra, kad masa nedaudz biezē, tai pieliek vārīto kondensēto pienu, šķīstošo kafiju, uzvāra, pieliek riekstus (nedaudz atstāj pārkaisīšanai), un karsto masu uzlej mīklai. Izlīdzina, pārkaisa riekstus un liek ledusskapī atdzist.