Sastāvdaļas:

  • 500 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 9 g "Leckers" bioloģiskā sausā rauga
  • 250 ml remdena piena, apm. 37 grādi
  • 1 ēd.k. "Leckers" bioloģiskā vaniļas cukura
  • 4 ēd.k. brūna cukurniedru cukura
  • šķipsniņa sāls

pildījumam:

  • 2 paciņas "Leckers" bioloģiskā vaniļas cukura
  • 1½ ēd.k. "Leckers" bioloģiskā kanēļa
  • 1 ēd.k. "Leckers" bioloģisko apelsīna miziņu 
  • 4 ēd.k. cukurniedru cukura
  • 40 g mīksta sviesta, istabas temperatūrā

virskārtai:

  • 1 mazas olas dzeltenums
  • 1 ēd.k. ūdens
  • 3 ēd.k. brūnā cukurniedru cukura

Rezultāts:

16 maizītes

Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauc 200 g miltu ar sāli. Tad pievieno abus cukurus un raugu. Iemaisi. Pielej pienu, samaisi, un būs tāda šķidra masa. Tad lēnām liec klāt miltus un mīci mīklu. Kad liekas, ka pietiek (tas varētu būt 470-530 g miltu), mīci mīklu vismaz 10 minūtes. Varbūt pat 15 minūtes, līdz mīkla ir elastīga.
  2. Liec mīklu bļodā, apsedz ar dvieli un raudzē siltā vietā, līdz mīkla dubultojas, apmēram 1-1,5 h. 
  3. Izklāj pannu ar cepamo papīru. Bļodā sajauc visas sausās pildījuma sastāvdaļas. Mazākā bļodā - olas dzeltenumu ar ūdeni. 
  4. Tad ņem mīklu no bļodas ārā. Izrullē lielu taisnstūri. Uzsmērē uz tā sviestu un ber virsū kanēļa maisījumu. Tad sāc rullēt no sevis prom, līdz veidojas gara desas formas mīkla. Sagriez 2 cm platas šķēles un liec guļus uz pannas. Nedaudz uzspied ar roku. Uzsmērē olas un ūdens maisījumu un uzber atlikušo cukuru. Liec rūgt vēl 1 h. 
  5. Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Liec iekšā un cep 15 minūtes, līdz maizītes zeltainas. Ņem ārā un atdzesē pannā.