1. Kartupeļi 4 gab
2. Burkāns 1 gab
3. Sīpols
4. Grūbas 250 g
5. Skābenes 1/2 burciņa
6. Garšvielas
7. Olas
8. Buljonkauliņi
Precizējums par sastāvdaļām: - 250 ml glāze ar grūbām, 1 vidēja lieluma burkāns, 1 liels sīpols, 4 vidēja lieluma kartupeļi, 0,5l burciņa ar skābenēm, kauliņi buljonam, garšvielas, uz vienu porciju puss ola
Pagatavošana:
Grūbas liekam mērcēties uz 2 stundām, pēc tam noskalojam aukstā ūdenī un liekam vārīties. Kad sāk burbuļot, nokāšam, noskalojam ar aukstu ūdeni un liekam atkal vārīties, līdz pusgatavas. 3 l katiņā liekam vārīties kauliņus ar lauru lapām un pipariņiem. Sīki sagriežam sīpolu, uz rupjās rīves sarīvējam burkānu. Sīpolu cepam eļļā, pievienojam burkānus un pasautējam. Liekam katlā pie kauliņiem. Sagriežam kartupeļus mazos gabaliņos, liekam katlā grūbas, kartupeļus un vāram ap 10 minūtēm, tad pievienojam skābenes un vāram, līdz kartupeļi mīksti.
Mēs šo zupu ēdam ar skābo krējumu un vārītu oliņu.