23 Aprīlī, Otrdiena
Sievietēm :

Vistas zupa ar dārzeņiem

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 1 Feb 2011 , 14:36

Vistas zupa ar dārzeņiem

Ļoti vienkārši pagatavojama vistas zupa. Zupu var vārīt samērā biezu, tad tā ārī ir sātīga un sanāk ekonomiska. Un, protams, tā ir ļoti, ļoti garšīga! Var teikt kā Mārtiņš Rītiņš – "kas var būt labāks par šo?” Pie tam, ja uzvāra lielo katlu, pietiek vairākām dienām. Tas ir piemēroti aizņemtiem cilvēkiem. Zupu var ēst 2-3 dienas, atliek tikai uzsildīt.

Jums vajadzēs:

1 vistas kāju (lielo) – bet var izmantot arī vistu muguriņas, spārnus, kaklus. Sīpolu, 1-3 burkānus, 1-3 pētersīļa saknes (ja ir pieejamas; var iztikt bez), kāpostu, 2-4 kartupeļus, dilles, krējumu vai majonēzi, sāli, piparus un, pēc vēlēšanās, grūbas. Man ļoti patīk grūbas, tāpēc parasti pieberu kādas 2 saujiņas, bet mierīgi var iztikt arī bez grūbām.

Pagatavošana:

Uzliek vārīties ūdeni, ieleik iekšā vistas kāju, pāris saujas grūbu un veselu notīrītu sīpolu. Veselu tāpēc, ka garšai. Tad, kad zupa būs gatava, to varēs izņemt ārā. Zinu, ka daudziem nepatīk vārīti sīpoli. Otrs variants sasmalcināt – tad viņi vārot izšķīdīs. Ar grūbām arī nevajag pārspīlēt, jo viņas ļoti piebriest. Kad ūdens uzvārās, tad parasti parādās neglītas pelēkas putas. Tās noņem nost, turpina vārīt, pievieno notīrītus sagrieztus burkānus un pētersīļa sakni. Pieliek sāli, piparus. Piparus iesaku malt no dzirnaviņām vai sasist piestā. Bieži zupas vārot pievieno veselus piparu graudiņus, bet, ja viņus uzkož, tad ir samērā nepatīkama sajūta, tāpēc es pievienoju svaigus maltus piparus. Pievieno sagrieztu kāpostu. Un beigās arī kartupeļus. Šai zupai labi varētu klāt iet arī zaļie zirnīši. Jāgaida vasara, kad būs, tad arī tos var likt klāt. Vistas kāju izņem, atdala gaļu no kauliem, gaļu sagriež nelielos, zupai piemērotos gabaliņos un liek atpakaļ. Kad visi dārzeņi mīksti, nogriež liesmu, izņem sīpolu un ļauj zupai nostāvēties 20 – 30 min. Sakapā dilles. Lej šķīvjos, pieber dilles, pievieno krējumu vai majonēzi un ēd.

Dilles iesaku nebērt katlā, bet pievienot šķīvjos vai zupas terīnē, ja zupas ir daudz un tā paliek uz nākamo dienu. Jo, ilgāk stāvot, dilles atdod visu savu aromātu un zupa var kļūt rūgtena. Tāpat arī, ja izmantojat lauru lapas un atstājat zupu uz nākamo dienu, tad lauru lapas izņemiet ārā, lai tās nepadara zupu rūgtu.

Triks ar dillēm – tās var kādu laiku labi uzglabāt aizvākotā burkā ledusskapī. Es, piemēram, sakapāju buntīti, ieberu dilles burkā, un, pēc vajadzības, pa karotei pievienoju zupai. Kādu nedēļu dilles noteikti stāvēs. It kā pat labāk nekā, ja kātus mērc ūdenī. Var arī veselas likt burkā. Šo vienreiz Sirmais pa TV pateica. Esmu vairākkārt pārbaudījusi – darbojas.


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 01 Februārī 2011

Skatīts : 2365 reizes

Avots : http://kristinesreceptes.blogs.lv/2009/03/25/vistas-zupa-ar-darzeniem/

Birkas : zupu, dārzeņiem, ekonomiska, vārīt, vistas, zupai, grūbas, sātīga, zupa

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Saņemot apbalvojumus neesi citiem priekšā. Labu darbu veikšanā no citiem neatpaliec. Ko saņemot no citiem, neņem vairāk, nekā tev pienākas Darot labus darbus nedari mazāk, nekā ir tavos spēkos.
-- Huns Czi Čens

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 23 Aprīlī vēsturē

    Vai jūtaties droši par savu darbavietu?
    Atbildes: 57

    „Lai karš beigtos, Krievijai tas jāzaudē,” Davosas forumā teicis Vācijas kanclers Olafs Šolcs, „tāpēc mēs piegādāsim Ukrainai bruņojumu ciešā komunikācijā ar mūsu partneriem.” Šķiet, viens no cerīgākajiem paziņojumiem. Šodien Vācijā acīmredzot tiks apstiprināts jauns aizsardzības ministrs – Boriss Pistoriuss, kuru vieni dēvē par klasisko vācu sociāldemokrātu raudzes politiķi, citi raugās uz viņu ar piesardzību, tomēr atzīst, ka diez vai ministrs pieņems lēmumus, kas nebūs saskaņoti ar Šolca politisko pozīciju. Ja Šolca pozīcija ir tāda, kādu viņš parādīja Davosā, tad nacistiskās Krievijas noorganizētā šausmu nakts varētu iet uz rīta pusi.

    19 Janvārī 2023
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV