nedaudz gaļas (svaigas vai žāvētas)
glāze grūbu
6 kartupeļi
burkāns
4 sālīti vai skābēti gurķi
Pagatavošana:
Liek vārīties gaļu kopā ar grūbām (iepriekšējā vakarā aplejiet ar ūdeni, lai uzbriest). Gaļas vietā varat izvēlēties ledusskapī aizķērušos desas gabaliņu (ja arī tā nav, izlīdzieties ar buljona kubiņu vai eļļā apceptiem sīpoliem).
Kad grūbas pusmīkstas, pieliek sarīvētu burkānu un kubiciņos sagrieztu kartupeli. Pašās beigās, kad kartupeļi gatavi, pieliek sagrieztus gurķus. Pavāriet vēl minūtīti. Ja nepieciešams, pielieciet sāli (sāls vietā var nedaudz pieliet gurķu sālījumu), varat likt dažādus zaļumus. Ja ledusskapī atrodat krējumu, pielieciet arī to.