26 Jūlijā, Sestdiena
Sievietēm :

Cepts cukīni ar pikanto mērci un mocarellu

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 25 Mai 2011 , 11:45

Cepts cukīni ar pikanto mērci un mocarellu

Šis ēdiens tapa kādā sestdienas vakarā, kad man ledusskapī bija apnikušas visas nepabeigtās burkas ar diviem saulē kaltētiem tomātiem, anšoviem un olīvām. Burkas lielas, aizņem daudz vietas, līdz ar to saturu liku lietā, un jāsaka, ka tajā vakarā pierādījās vecā un smieklīgā patiesība, ka interesanti ēdieni top pilnīgi nejauši un no pārpalikumiem (gluži tāpat kā Cēzara salāti savā laikā). Izmanto mazus cukīni labākai garšai un skaistākai pasniegšanai.

Sastāvdaļas:

  • 300 g cukīni, mazi
  • 100 g mocarellas siera

Mērcei:

  • 2 anšovu filejas
  • 2 mazi saulē kaltēti tomāti
  • 6 zaļas olīvas bez kauliņiem
  • 1 liela ķiploka daiva
  • 3 ēd.k. olīveļļas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Cukīni nogriez galus. Sagriez to garenās, 5 mm biezās šķēlēs. Pannā ielej eļļu un izkārto cukīni šķēles. Apgriez šķēles otrādi, lai tās ir pārklātas ar eļļu no abām pusēm. Liec krāsnī cepties vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā apmēram 15 minūtes.
  2. Gatavo mērci. Blenderī liec anšovus, tomātus, olīvas, baziliku, ķiploku un eļļu. Sablenderē, līdz viss ir ļoti maziņos gabaliņos un izveidojas mērce.
  3. Kad cukīni gatavi, uz šķīvja kārto, pirmās liekot cukīni šķēles, tad nedaudz mērces, šķēli mocarellas. Tad atkal cukīni, tad mērci un beigās cukīni. Vari pasniegt kopā ar maziem, saldiem tomātiem un baziliku.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 25 Maijā 2011

Skatīts : 1220 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/cepts-cukini-ar-pikanto-merci-un-mocarellu.d?id=38688523

Birkas : mērci, ēdiens, cukīni, filejas, cepts, siera, mocarellas, anšovu, cepties, Mocarellu

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Pati sev seksa partnere. Atklāti par masturbāciju

  • Antioksidanti palīdz saglabāt redzi

  • Tuvojas 'Dzejas dienas 2010'

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Ēd ko ēzdams, neapēd godu; dari ko darīdams, apdomā galu.
-- Latviešu skv.

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 26 Jūlijā vēsturē

    Cik daudz naudas mēnesī tērējat mobilā telefona sarunām?
    Atbildes: 74

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Šis ēdiens tapa kādā sestdienas vakarā, kad man ledusskapī bija apnikušas visas nepabeigtās burkas ar diviem saulē kaltētiem tomātiem, anšoviem un olīvām. Burkas lielas, aizņem daudz vietas, līdz ar to saturu liku lietā, un jāsaka, ka tajā vakarā pierādījās vecā un smieklīgā patiesība, ka interesanti ēdieni top pilnīgi nejauši un no pārpalikumiem (gluži tāpat kā Cēzara salāti savā laikā). Izmanto mazus cukīni labākai garšai un skaistākai pasniegšanai.">