Sastāvdaļas:
- 300 g cukīni, mazi
- 100 g mocarellas siera
Mērcei:
- 2 anšovu filejas
- 2 mazi saulē kaltēti tomāti
- 6 zaļas olīvas bez kauliņiem
- 1 liela ķiploka daiva
- 3 ēd.k. olīveļļas
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Cukīni nogriez galus. Sagriez to garenās, 5 mm biezās šķēlēs. Pannā ielej eļļu un izkārto cukīni šķēles. Apgriez šķēles otrādi, lai tās ir pārklātas ar eļļu no abām pusēm. Liec krāsnī cepties vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā apmēram 15 minūtes.
- Gatavo mērci. Blenderī liec anšovus, tomātus, olīvas, baziliku, ķiploku un eļļu. Sablenderē, līdz viss ir ļoti maziņos gabaliņos un izveidojas mērce.
- Kad cukīni gatavi, uz šķīvja kārto, pirmās liekot cukīni šķēles, tad nedaudz mērces, šķēli mocarellas. Tad atkal cukīni, tad mērci un beigās cukīni. Vari pasniegt kopā ar maziem, saldiem tomātiem un baziliku.