Kad tad vēl, ja ne vasarā ēst redīsus, gurķus
un salātus. Tie, sajaukti ar svaigā kazas siera bumbām, ir gan labi, lai
pietiktu vakariņām vai arī kā piedeva pie kāda grila ēdiena. Viegli
pagatavojami. Izvēlies pikantākus redīsus, lai salātiem būtu vairāk
rakstura.
Sastāvdaļas:
- 8 redīsi, sagriezti plānās šķēlēs
- 200 g salātu lapu mikšļa (arugula, ozollapu, sinepītes, mizuna, romiešu u.c.)
- 5 "Trikātas" siera bumbas eļļā*
- 3 gurķi, nomizoti un sagriezti smalkos kubiņos
- 1 ēd.k. diļļu, smalki sakapātas
- 1 ēd.k. pētersīļu, smalki sakapāti
- 1 ēd.k. saplūkāta bazilika
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari
- 50 ml avokado eļļas
- 1 tējk. graudaino sinepju
Papildinājumi:
* Ja garšo kazas siers, vari lietot "Līvu" kazas siera bumbas eļļā.
Pagatavošana:
- Nomazgā un nosusini salātus (vislabāk salātu žāvētājā). Liec bļodā. Liec klāt redīsus, gurķus, visus zaļumus.
- Pievieno eļļu, sinepes, sāli un piparus. Ar rokām viegli samaisi, iecilā. Beigās pa virsu saliec sadalītas siera bumbiņas.







