Sastāvdaļas:
- 8 redīsi, sagriezti plānās šķēlēs
- 200 g salātu lapu mikšļa (arugula, ozollapu, sinepītes, mizuna, romiešu u.c.)
- 5 "Trikātas" siera bumbas eļļā*
- 3 gurķi, nomizoti un sagriezti smalkos kubiņos
- 1 ēd.k. diļļu, smalki sakapātas
- 1 ēd.k. pētersīļu, smalki sakapāti
- 1 ēd.k. saplūkāta bazilika
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari
- 50 ml avokado eļļas
- 1 tējk. graudaino sinepju
Papildinājumi:
* Ja garšo kazas siers, vari lietot "Līvu" kazas siera bumbas eļļā.
Pagatavošana:
- Nomazgā un nosusini salātus (vislabāk salātu žāvētājā). Liec bļodā. Liec klāt redīsus, gurķus, visus zaļumus.
- Pievieno eļļu, sinepes, sāli un piparus. Ar rokām viegli samaisi, iecilā. Beigās pa virsu saliec sadalītas siera bumbiņas.