Pirmkārt, tie kaut kā pavisam pēc struktūras nav līdzīgi mafiniem...
tādi ļoti sulīgi. Bet cepti mafinu formiņās, tātad mafini. Otrkārt-
nevis vienkāši jogurta, bet grieķu jogurta. Grieķu jogurts ir parasta
lieta krievvalodīgajās interneta receptēs, taču pie mums to neesmu
redzējusi un ēdusi. Un te Stokmanā ieraudzīju 440 ml iepakojumu, pa
apt.60 santīmiem. Ļoti interesanti. Nopirku. Man patika. Atšķirība ir
struktūrā- gandrīz kā lauku krējumam, ļoti biezs. Treknums ap 7%,
sastāvā nekā lieka. Garša kā parastajam bezpiedevu jogurtam, nu varbūt
nedaudz maigāks. Es jogurtus ēdu reti, tāpēc pirku domājot par kaut kā
izcepšanu.
Lūk, kas sanāca.
Vajag:
1 glāze miltu, 3/4 gl cukura, 1 pilna TK cepamā pulvera, sauja riekstu
1 liela ola, 440 ml grieķu jogurta, 1/4 gl eļļas
250 ml trauciņš melleņu
Gatavošana:
Sajaukt visas sausās sastāvdaļas, atsevišķi - visas slapjās. Apvienot abus maisījumus, akurāti iemaisīt ogas. Likt formiņās (iesviestot, ja nav silikona).
Cept 180 grādos ap 40 minūtēm.
Komentāri: ātri, vienkārši, protams arī garšīgi - kā jau viss ar vasaras ogām. Man vairāk garšoja atdzisuši, melleņu garša atraisās.
Lūk, kas sanāca.
Vajag:
1 glāze miltu, 3/4 gl cukura, 1 pilna TK cepamā pulvera, sauja riekstu
1 liela ola, 440 ml grieķu jogurta, 1/4 gl eļļas
250 ml trauciņš melleņu
Gatavošana:
Sajaukt visas sausās sastāvdaļas, atsevišķi - visas slapjās. Apvienot abus maisījumus, akurāti iemaisīt ogas. Likt formiņās (iesviestot, ja nav silikona).
Cept 180 grādos ap 40 minūtēm.
Komentāri: ātri, vienkārši, protams arī garšīgi - kā jau viss ar vasaras ogām. Man vairāk garšoja atdzisuši, melleņu garša atraisās.