22 Novembrī, Piektdiena
Sievietēm :

Bole: vasaras aktuālākais dzēriens

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 2 Aug 2011 , 18:42

Bole: vasaras aktuālākais dzēriens

Bole nav vienkārši gardums, tas ir process – tās pagatavošana prasīs laiku, arī pasniegšana parasti ir kā interesants rituāls – saimnieki atnes stikla bļodu ar boli un ar kausiņiem to lej glāzēs. Galu galā arī ēšana/dzeršana ir kā notikums, ko papildina sarunas un smiekli. Bole ir dažādu augļu un ogu mikslis, kas papildināts ar alkoholiskiem vai bezalkoholiskiem dzirkstošiem dzērieniem.

Boles pagatavošana patiesībā nav sarežģīta, pats galvenais ir izvēlēties labas kvalitātes un piemērotas sastāvdaļas. Ir arī vairāki knifi, ko ir jāņem vērā šī garduma pagatavošanā. Par tiem lūdzām pastāstīt "B-Bāra" bārmeni - menedžeri Raiti Akerblūmu. Viņš uzsver, ka pats būtiskākais boles pagatavošanai ir augļi.

Sastāvdaļas

Boles pagatavošanai Raitis Akerblūms neiesaka izvēlēties citrusaugļus vai pievienot tos salīdzinoši nedaudz, jo tie satur specifisku aromātu, kas bolei piešķirs rūgtu garšu. Vasaras laikā bolē lieliski iederas zemenes, vīnogas, āboli, bumbieri, ķirši, melones un arbūzi. Citos gadalaikos boli mēdz papildināt arī ar konservētiem augļiem un ogām.

Boles var pagatavot gan alkoholiskas, gan bezalkoholiskas, kas ir labs veids, kā arī bērniem likt sajūsmināties par augļiem. Bezalkoholiskajā bolē iederēsies dažādas gāzētas limonādas, rūgtāku un interesantāku garšu piešķirs toniki. Savukārt alkoholiskajai bolei var izvēlēties dažādus alkoholiskos dzērienus, arī pēc garšas tīkamus vīnus, taču vēlams tos papildināt arī ar nelielu daudzumu kāda liķiera, kas bolei piešķirs papildus zemeņu, ķiršu vai citu tīkamu garšu.

Pagatavošana

Boli nevajadzētu gatavot pēdējā brīdī pirms viesu ierašanās - augļus Raitis Akerblūms iesaka sagriezt vismaz 2 stundas pirms ciemiņu ierašanās. Tos nevajadzētu griezt pārāk mazos gabaliņos. Sagrieztos augļus nedaudz jāapber ar cukuru, kas palīdzēs labāk atsuloties, un jānoliek nostāvēties.

Kad augļi ir atsulojušies, tiem var pievienot izvēlēto alkoholu, taču bole pēc būtības nav stiprs dzēriens, tāpēc speciālisti aicina to atšķaidīt ar sulu. Atkarībā no izvēlētā sulas veida var tapt tumšā vai gaišā bole - tumšajai var izmantot vīnogu vai upeņu sulu, bet gaišajai - ābolu. Tāpat arī var izvēlēties apelsīnu, ananāsu vai citu sulu, vienīgās sulas, ko bārmeņi neiesaka ir biezsulas - tās ir pārāk biezas un neatbilst boles būtībai.

Pasniegšana

Speciālistu domas par to, vai bolei nepieciešams pievienot ledu, dalās. R.Akerblūms iesaka pirms boles pasniegšana piepildīt trauku ar ļoti lielu ledus daudzumu, jo pārāk smalks ledus ātri izkusīs un tikai atšķaidīs garšu (ar to ir jārēķinās, bole jāgatavo ar nedaudz izteiktāku garšu nekā gribētos). Tieši pirms pasniegšanas bolei pievieno dzirkstošo vīnu vai šampanieti, to nekādā gadījumā nevajag darīt ātrāk, pretējā gadījumā dzēriens atgāzēsies un zaudēs savu raksturu.

Boles pagatavošanai un pasniegšanai ir pieejami speciāli trauku komplekti, kuros ietilpst bļodas veida trauks ar vāku, smeļamais kausiņš un krūzītes ar osām un karotītēm. Taču, protams, iespējams izlīdzēties arī ar jebkuru pieejamu stikla trauku, zupas kausiņu un platām glāzēm, no kurām būs viegli dabūt ārā augļus.


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 02 Augustā 2011

Skatīts : 1475 reizes

Avots : http://www.svetkulaiks.lv/lv/articles/view/56/2183

Birkas : ogu, dzērieniem, bole, glāzēs, augļu, dzeršana, boli, ēšana, vasaras, dzēriens

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Labklājības formula: plānot un uzkrāt

  • Holivudas skaistuma ikonas (1.daļa)

  • Pētījums: Zviedri vairāk fantazē par grupveida seksu

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Strādā ar prātu, ka nedabū ar kātu.
-- Latviešu skv.

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 22 Novembrī vēsturē

    Cik daudz naudas mēnesī tērējat mobilā telefona sarunām?
    Atbildes: 74

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Bole nav vienkārši gardums, tas ir process – tās pagatavošana prasīs laiku, arī pasniegšana parasti ir kā interesants rituāls – saimnieki atnes stikla bļodu ar boli un ar kausiņiem to lej glāzēs. Galu galā arī ēšana/dzeršana ir kā notikums, ko papildina sarunas un smiekli. Bole ir dažādu augļu un ogu mikslis, kas papildināts ar alkoholiskiem vai bezalkoholiskiem dzirkstošiem dzērieniem.">