15 Jūnijā, Svētdiena
Sievietēm :

Latvijas augļkopju asociācija aicina būt radošiem, veidojot veselīgu ēdienkarti

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 31 Jūl 2011 , 20:39

Latvijas augļkopju asociācija aicina būt radošiem, veidojot veselīgu ēdienkarti

Vasarā augļu un ogu sezona ikvienam dod vislielākās iespējas ikdienas uzturu bagātināt ar svaigu augļu un ogu klāstu. Latvijas augļkopju asociācija aicina būt radošiem, veidojot veselīgu ēdienkarti, un eksperimentēt ar ogu un augļu veidiem gan starp ēdienreizēm, gan ēdienos un dzērienos.

Svaigi augļi un ogas ir gardi ne tikai vieni paši, bet arī tie spēj padarīt interesantas pat visvienkāršākās receptes. Uztura speciāliste Lizete Māldere uzsver: „jo īpaši karstās vasaras dienās, jāizvairās lietot uzturā treknus produktus, piemēram, kūpinājumus, krējumu ar tauku saturu virs 15 %, sviestu, treknu gaļu, speķi un citus šādus produktus.”

Tāpēc ir iespējams pagatavot vienkāršus augļu un ogu salātus, kuri organismam sniegs nepieciešamos vitamīnus un uzturvielas:

Salāti ar zemenēm, avenēm un āboliem

Sastāvdaļas: 200 g zemenes, 150 g avenes 200 g āboli, pūdercukurs pēc nepieciešamības.

Pagatavošana: ābolus sagriež plānās šķēlītēs, apkaisa ar pūdercukuru un ļauj tam izkust. Stikla traukā kārtās kārto ābolu šķēles, zemenes, avenes un visu apkaisa ar pūdercukuru.

Salāti ar jāņogām un riekstiem

Sastāvdaļas: 100 g sarkanās jāņogas, 100g upenes, 50 g zemesrieksti vai valriekstu kodoli, 50 g šķidrā medus.

Pagatavošana: ogas stikla traukā samaisa ar riekstiem un pārlej ar medu.

Salāti ar augļiem, ogām un rozīnēm

Sastāvdaļas: 2 āboli, 2 bumbieri, 70 g kazenes, 50 g avenes, 100 g jogurta, sasmalcināti valrieksti, 1 ēdamkarote citrona sulas, ogu sīrups (jebkāds, atkarībā no vēlamās garšas).

Pagatavošana: ābolus un bumbierus sagriež šķēlēs un aplej ar citrona sulu. Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 30 – 40 minūtēm, lai tās uzbriest. Visus produktus sajauc traukā, pārlej ar ogu sīrupu un pa virsu uzkaisa sasmalcinātus valriekstus.

Augļu salāti

Sastāvdaļas: 1 ābols, 1 bumbieris, 1 greipfrūts, 2 banāni, 2 kivi, 50 g ķirši, 50 g vīnogas, 100 g apelsīnu sula, 2 ēdamkarotes cukura, vafeļu groziņi.

Pagatavošana: ābolus, bumbierus un banānus sagriež šķēlēs. Apelsīnus un greipfrūtus nomizo un sadala daivās. Vīnogas pārgriež uz pusēm un izņem ārā kauliņus. Augļus un ogas sajauc traukā, pārlej ar sulu, tad tos var pildīt vafeļu groziņos un dekorēt ar ķiršiem.


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 31 Jūlijā 2011

Skatīts : 1238 reizes

Avots : http://zinas.nra.lv/latvija/veseliba/52677-latvijas-auglkopju-asociacija-aicina-but-radosiem-veidojot-veseligu-edienkart

Birkas : veselīgu, augļi, ogu, augļkopju, ēdienos, uzturu, ogas, augļu, ēdienkarti, dzērienos

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Ir pārsteidzoši dzirdēt, ko ļaudis runā tev aiz muguras un cik tas viss ir patiesi.
-- Vailds

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 15 Jūnijā vēsturē

    Vai jūtaties droši par savu darbavietu?
    Atbildes: 57

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV