Mīklai:
250 g sviesta
2,5 glāzes miltu
0,5 glāzes ūdens
2 ēdamkarotes 9% etiķa
sāls
Krēmam:
2 glāzes piena
3 olu dzeltenumi
3 ēdamkarotes (bez kaudzes) miltu
vaniļas cukurs
1 glāze dzērveņu džema
1 kārba ar cukuru iebiezināta piena
Pagatavošana:
Ūdenim pielej etiķi, pieliek šķipsniņu sāls. Miltos ierīvē aukstu sviestu, sajauc, pakāpeniski pielej ūdeni, ātri samīca mīklu. Mīklu sadala 8 daļās, liek ledusskapī uz stundu.
Katru mīklas kārtu izrullē formas lielumā (forma 25 cm diametrā), sadursta ar dakšiņu, cep 200 grādos, līdz gaišam brūnumam. Kārtas atdzesē.
Olu dzeltenumus sakuļ ar vaniļas cukuru, pieliek šķipsniņu sāls, miltus, sajauc ar pienu. Maisījumu liek ūdens peldē, maisot karsē, līdz masa sabiezē, tad pieliek kondensēto pienu.
Izceptajām kūkas kārtām aplīdzina malas, drumstalas atstāj apkaisīšanai. Starp kārtām smērē krēmu, divās kārtās dzērveņu džemu. Kūkas malas un virsu nosmērē ar krēmu, apkaisa ar drumstalām.