29 Martā, Piektdiena
Sievietēm :

Ziemassvētku kūka ar melno tēju, portvīnu un citroniem

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 6 Dec 2011 , 14:41

Ziemassvētku kūka ar melno tēju, portvīnu un citroniem

Sastāvdaļas:

  • 200 ml melnās tējas
  • 375 g sultanas rozīņu
  • 60 ml svaigas citronu sulas
  • 1 citrona miziņa, smalki sarīvēta
  • 50 g citronu sukāžu
  • 300 g tumšo rozīņu
  • 180 g aprikožu
  • 125 ml konjaka
  • 170 g ananasu riņķīšu
  • 25 g iecukurota ingvera, smalkos gabaliņos

 

  • 125 ml ruby portvīna
  • 75 g mandeļu skaidiņu
  • 4 olas
  • 220 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 220 g brūnā cukura
  • 180 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 3 tējk. vaniļas cukura, ar īstu vaniļu
  • 2 tējk. kanēļa

Rezultāts:

3 kūkas

Ziemassvētki bez kūkas nav īsti svētki. Tomēr, gatavojot šo kūku, svētku sajūta mājās ienāk agrāk, jo šo kūku vislabāk cept 8 nedēļas pirms svētkiem un katru nedēļu aplaistīt ar konjaku, lai iegūtu intensīvāku garšu un maigāku struktūru. Dekorē pirms pasniegšanas vai dāvināšanas, jo šo kūku kā dāvanu novērtē visi, izņemot tos, kam negaršo žāvētie augļi.

Pagatavošana:

  1. Iemērc karstā ūdenī ananasu riņķīšus, lai nav vairs cukura. Pēc tam sagriez 10 daļās. Bļodā liec sultanas un tumšās rozīnes, aprikozes, citronu sukādes, ananasu gabaliņus. Pielej melno tēju, konjaku un citrona sulu. Samaisi un atstāj uz vienu vai divām dienām ievilkties.
  2. Sakarsē krāsni 160 grādus karstu. Sagatavo trīs apaļas kūkas formas 16 cm diametrā, ieklāj 3 kārtas cepamā papīra gan pamatnē, gan sānu malās. 
  3. Ar mikseri saputo sviestu, cukuru un olas apmēram 2 minūtes. To visu pieliec žāvētajiem augļiem un samaisi. Pievieno miltus, vaniļas cukuru, kanēli un mandeļu skaidiņas. Samaisi. Mīklu sadali pa abām formām, nolīdzini virsmu un liec krāsnī cepties. 
  4. Cep krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā 3 h, līdz kūka ir skaisti brūngana un gatava. Iedurtam kociņam ārā jānāk tīram. Ja liekas, ka kūka apbrūnē pārāk ātri, uzklāj virsū vienu kārtu cepamā papīra un turpini cept. 
  5. Atdzesē pannā, līdz tā pilnīgi atdzisusi, istabas temperatūrā. Tad ietin ar alkoholu samitrinātā kokvilnas drāniņā, to visu ietin folijā un liec skārda kārbā. Līdz ēšanas brīdim katru nedēļu aplaisti vienu reizi ar konjaku vai brendiju, katrā reizē 1–2 ēdamkarotes.
  6. Kad kūku pasniegsi vai dāvināsi, izdekorē. Katliņā kopā ar ūdeni izkausē ievārījumu. Uz virsmas, kas sabārstīta ar pūdercukuru, izrullē marcipānu 5 mm biezumā. Uz kūkas uzsmērē ievārījumu un uzliec marcipānu. Dekorē ar ogām un kanēļa standziņu vai ko citu. Lai tās pieliktu, vispirms uz tās vietas uzsmērē ievārījumu.

Recepte: Signe Meirāne


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 06 Decembrī 2011

Skatīts : 1592 reizes

Avots : http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=44273

Birkas : miltu, kūka, portvīnu, tēju, citroniem, ziemassvētku, kanēļa, tējas, konjaka, rozīņu

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Dzīve pirms dzimšanas

  • Pārtikas lielveikalu starpā vērojama cīņa par katru pircēju

  • Zemās grīdas tramvajs palaists ielās

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Nevis vārdi sāpina, bet gan apvainotāja nekaunība un augstprātība.
-- Vasilijs Lielais

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 29 Martā vēsturē

    Cik daudz naudas mēnesī tērējat mobilā telefona sarunām?
    Atbildes: 74

    „Lai karš beigtos, Krievijai tas jāzaudē,” Davosas forumā teicis Vācijas kanclers Olafs Šolcs, „tāpēc mēs piegādāsim Ukrainai bruņojumu ciešā komunikācijā ar mūsu partneriem.” Šķiet, viens no cerīgākajiem paziņojumiem. Šodien Vācijā acīmredzot tiks apstiprināts jauns aizsardzības ministrs – Boriss Pistoriuss, kuru vieni dēvē par klasisko vācu sociāldemokrātu raudzes politiķi, citi raugās uz viņu ar piesardzību, tomēr atzīst, ka diez vai ministrs pieņems lēmumus, kas nebūs saskaņoti ar Šolca politisko pozīciju. Ja Šolca pozīcija ir tāda, kādu viņš parādīja Davosā, tad nacistiskās Krievijas noorganizētā šausmu nakts varētu iet uz rīta pusi.

    19 Janvārī 2023
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV