15 Jūnijā, Svētdiena
Sievietēm :

Ziemassvētku kūka ar melno tēju, portvīnu un citroniem

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 6 Dec 2011 , 14:41

Ziemassvētku kūka ar melno tēju, portvīnu un citroniem

Sastāvdaļas:

  • 200 ml melnās tējas
  • 375 g sultanas rozīņu
  • 60 ml svaigas citronu sulas
  • 1 citrona miziņa, smalki sarīvēta
  • 50 g citronu sukāžu
  • 300 g tumšo rozīņu
  • 180 g aprikožu
  • 125 ml konjaka
  • 170 g ananasu riņķīšu
  • 25 g iecukurota ingvera, smalkos gabaliņos

 

  • 125 ml ruby portvīna
  • 75 g mandeļu skaidiņu
  • 4 olas
  • 220 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 220 g brūnā cukura
  • 180 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 3 tējk. vaniļas cukura, ar īstu vaniļu
  • 2 tējk. kanēļa

Rezultāts:

3 kūkas

Ziemassvētki bez kūkas nav īsti svētki. Tomēr, gatavojot šo kūku, svētku sajūta mājās ienāk agrāk, jo šo kūku vislabāk cept 8 nedēļas pirms svētkiem un katru nedēļu aplaistīt ar konjaku, lai iegūtu intensīvāku garšu un maigāku struktūru. Dekorē pirms pasniegšanas vai dāvināšanas, jo šo kūku kā dāvanu novērtē visi, izņemot tos, kam negaršo žāvētie augļi.

Pagatavošana:

  1. Iemērc karstā ūdenī ananasu riņķīšus, lai nav vairs cukura. Pēc tam sagriez 10 daļās. Bļodā liec sultanas un tumšās rozīnes, aprikozes, citronu sukādes, ananasu gabaliņus. Pielej melno tēju, konjaku un citrona sulu. Samaisi un atstāj uz vienu vai divām dienām ievilkties.
  2. Sakarsē krāsni 160 grādus karstu. Sagatavo trīs apaļas kūkas formas 16 cm diametrā, ieklāj 3 kārtas cepamā papīra gan pamatnē, gan sānu malās. 
  3. Ar mikseri saputo sviestu, cukuru un olas apmēram 2 minūtes. To visu pieliec žāvētajiem augļiem un samaisi. Pievieno miltus, vaniļas cukuru, kanēli un mandeļu skaidiņas. Samaisi. Mīklu sadali pa abām formām, nolīdzini virsmu un liec krāsnī cepties. 
  4. Cep krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā 3 h, līdz kūka ir skaisti brūngana un gatava. Iedurtam kociņam ārā jānāk tīram. Ja liekas, ka kūka apbrūnē pārāk ātri, uzklāj virsū vienu kārtu cepamā papīra un turpini cept. 
  5. Atdzesē pannā, līdz tā pilnīgi atdzisusi, istabas temperatūrā. Tad ietin ar alkoholu samitrinātā kokvilnas drāniņā, to visu ietin folijā un liec skārda kārbā. Līdz ēšanas brīdim katru nedēļu aplaisti vienu reizi ar konjaku vai brendiju, katrā reizē 1–2 ēdamkarotes.
  6. Kad kūku pasniegsi vai dāvināsi, izdekorē. Katliņā kopā ar ūdeni izkausē ievārījumu. Uz virsmas, kas sabārstīta ar pūdercukuru, izrullē marcipānu 5 mm biezumā. Uz kūkas uzsmērē ievārījumu un uzliec marcipānu. Dekorē ar ogām un kanēļa standziņu vai ko citu. Lai tās pieliktu, vispirms uz tās vietas uzsmērē ievārījumu.

Recepte: Signe Meirāne


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 06 Decembrī 2011

Skatīts : 1691 reizi

Avots : http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=44273

Birkas : miltu, kūka, portvīnu, tēju, citroniem, ziemassvētku, kanēļa, tējas, konjaka, rozīņu

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Veikbords Rīgas kanālā

  • Ar plostiem no Piedrujas līdz Rūjienai

  • Ančevskis "Skroderdienās" izaudzis līdz Dūdaram, Lūriņa – līdz Antonijai

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Gadījumā, ja jauns vai vidēja vecuma cilvēks promejot nespēs atcerēties, kur nolicis cepuri, neviens tam nepievērsīs uzmanību, bet, ja tas pats notiks ar cilvēku godājamā vecumā, tad apkārtējie paraustīs plecus un teiks: "Jā, ar atmiņu viņam ir pavisam slikti."
-- Džonsons S.

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 15 Jūnijā vēsturē

    Uz kā gatavojat ēst savās mājās?
    Atbildes: 77

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV