Sastāvdaļas:
200g saulespuķu sēkliņas
50 g sezama sēkliņas
4 ēd.k cukurs
4 ēd.k medus
1/4 tēj.k soda (soda tiek pievienota,lai karamele nepaliek cieta, bet lai saglabājas lipīga un mīksta)
2 ēd.k kokosa skaidiņas
Pagatavošana:
Apgrauzdējam sezama sēkliņas un saulespuķu sēkliņas līdz tās kļūst viegli brūnas. Katliņā liekam cukuru un medu, karsējam un maisam līdz cukurs izkusis, pievienojam sodu un maisam. Masa piepūtīsies. Maisot pievienojam apgrauzdētās sezama un saulespuķu sēkliņas.
Karsējam maisot līdz masa sabiezē. Liekam traukā, ko iepriekš viegli iesmērējam ar sviestu. Ļaujam atdzist.
Rokas saslapinam aukstā ūdenī, lai mazliet mitras un veidojam no karamelizētajām sēkliņām bumbiņas, ko apviļājam kokosa skaidiņās.
Ļoti vienkārši pagatavojami saldumi ar ļoti interesantu garšu.