Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 400 g konservētu aprikožu savā sulā
- 200 g Ricotas biezpiena
- ~ 150 ml bezpiedevu jogurta
- 15 ml ruma vai konjaka ( var izmantot arī kādu konditorejas esenci)
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- ½ rīvētas apelsīna miziņas no vesela apelsīna
- 1 paciņa želatīna ( uz iepakojuma ir norādes, kādam tilpumam ir paredzēts)
- 2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu
Vienā porcijā – 61,5 kcal; Olbaltumvielas – 7,3; Tauki-2,7; Ogļhidrāti – 1,85
Pagatavošanas gaita:
-
Želatīnu uzbriedina ūdenī. Biezpienu sajauc ar svaigo jogurtu. Pievieno rīvēto apelsīna miziņu, vaniļas cukuru, rumu vai konjaku un samaisa.
-
Želatīnu izšķīdina ūdens peldē un pievieno krēmam. Samaisa un liek porciju trauciņos. Trauciņus liek ledusskapī.
-
Aprikozes izņem no kompota šķidruma un notecina. Sablenderē. Mandeļu skaidiņas uz sausas pannas viegli apgrauzdē.
-
Desertu pārlej ar aprikožu mērci un dekorē ar mandeļu skaidiņām.