600g ķiršu
250g piena
6 baltmaizes šķēles
100g margarīna vai sviesta
130g cukura
1 ēdamkarote kanēļa
5 olas
1 citrona miziņa
1 tējkarote vaniļas cukura
1 tējkarote pūdercukura
Pagatavošana:
No ķiršiem izņem kauliņus. Pienu uzvāra. Maizi sadrupina un liek dziļā traukā. Pārlej ar pienu. Taukvielas saputo ar cukuru un kanēli. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus ieputo taukvielu un cukura maisījumā. Pievieno rīvēta citrona miziņu. Olu baltumus saputo stingrās putās. Pievieno vanilīnu. Taukvielu un olu dzeltenumu maisījumu sajauc ar maizes un piena masu. Pievieno ķiršus. Uzmanīgi iecilā saputotus olu baltumus. Pudiņa masu lej cepamā traukā. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 45 minūtes. Gatavu pudiņu sadala gabaliņos. Pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.
Svaigus ķiršus var aizstāt ar ievārījumu. Tad cukuru nelieto.