Saldais ēdiens no bērnības
Sastāvdaļas:
1 l piena5 olas
7 ēd.k. cukura
vanilīns
sāls
Pagatavošana:
Olu baltumus ar pusi cukura saputo stingrās putās, ar karoti pikām liek verdošā pienā un apgrozot izkarsē 3–5 minūtes. Pēc tam pikas ar karoti izņem ārā no piena, kārto deserta traukā.
Olas dzeltenumu saputo ar cukuru un vanilīnu, atšķaida ar pāris karotēm piena, kurā karsēja olas baltumu. Olas dzeltenumus pievieno karstajam pienam un tūlīt ņem nost no uguns, lai mērce sarec. Jābūt uzmanīgiem, lai mērci nepārkarsētu un tā «nesaietu ziedos». Ja mērce nesarec, lieciet vēlreiz uz uguns un nedaudz pakarsējiet. Pēc garšas pievienojiet sāli.
Mērci pārlej pāri olas baltumiem. Vislabāk garšo atdzesēts.