3 olas
120 ml augu eļļas
250 g cukura
250 g sasmalcinātu valriekstu
250 g burkānu
šķipsniņa sāls
tējkarote kanēļa
250 g Mascarpones siera
vaniļas cukurs
Pagatavošana:
Olas dzeltenumus saputo, pieliek eļļu, kanēli, šķipsniņu sāls, sasmalcinātus valriekstus (vai mandeles), uz rupjas rīves rīvētus burkānus, samaisa. Olu baltumus puto ar cukuru, vislabāk izmantot brūno cukuru. Cukuru var likt arī nedaudz mazāk. Saputotos baltumus iecilā mīklā. Mīklu liek ietaukotā formā un cep 180 grādos apmēram stundu.
Kad kūka atdzisusi, to pārsmērē ar Mascarpones sieru, kuram pielikta vaniļa un dažas karotes cukura. Kūku var pasniegt bez Mascarpones siera, pārkaisot ar pūdercukuru.