Mīklai:
200 g miltu
100 g cukura
150 g valriekstu
200 g sviesta
1 ola
vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls
Pildījumam:
250 g svaigā siera200 g cukura
300 g vārīta ķirbja
3 olas
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 tējkarote kanēļa
1 šķipsniņa muskatrieksta
50 g šokolādes
Pagatavošana:
Miltiem piejauc rupji samaltus riekstus, šķipsniņu sāls, cukuru, samaisa. Miltos iemaisa olu un ar nazi iekapā aukstu sviestu, samīca mīklu. Mīklu vienmērīgi izrullē vai ar rokām iespiež ar cepampapīru izklātā formā (25 cm). Formu ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm. Mīklu cep 180 grādos 15 minūtes.
Pildījumam saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru, pieliek sieru, garšvielas un vārītu ķirbja masu. Masu liek uz izceptās mīklas, nolīdzina. Šokolādi izkausē, tievā strūkliņā uzlej uz mīklas un ar nazi viegli iemaiza masā, lai veidotos raksts. Cep 180 grādos 30 minūtes. Sagriež atdzisušu.
Varianti: ķirbju vietā varat izmantot uz smalkas rīves sarīvētus svaigus burkānus. Šokolādi varat neizmantot.