2 olas
2 glāzes kefīra
2 glāzes cukura
1 paciņa cepampulvera
4 glāzes miltu
400 g konservētu ananasu
250 ml saldā krējuma
glāze cukura + 100 ml kokosriekstu skaidiņu
Pagatavošana:
Kefīrā iejauc cukuru un cepampulveri, pieliek olas, miltus, samaisa mīklu. Ietaukotā veidnē liek mīklu, virsū liek konservētus ananasu gabaliņus (iepriekš sietā notecina sīrupu). Liek 170 grādos cepties 40 minūtes, tad pārkaisa ar cukura un kokosriekstu maisījumu. Cep vēl 15 - 20 minūtes, līdz cukurs karamelizējas. Kūkas gatavību pārbauda ar kociņu. Gatavu kūku pārlej ar saldo krējumu un ieliek krāsnī vēl uz dažām minūtēm.