Nepieciešamas:
500g svaigu cūkas ribiņu
1 biete
2 burkāni
4 kartupeļi
1 sīpols
Puse no neliela svaiga kāposta
4 ķiploka daiviņas
tomātu mērce
selerija un pētersīļa sakne
200g pupiņu
eļļa
pipari
sāls
zaļumi
lauru lapa
etiķis
cukurs
Pagatavošana:
Gaļu vāra, noputo, pieliek izmērcētas pupiņas. Seleriju, pētersīļa sakni, bieti, burkānus sarīvē, sīpolu sagriež, visu apcep eļļā. Kad gaļa pavārījusies, pieliek smalki sagrieztu kāpostu. Kad gaļa jau gandrīz gatava, pieliek ceptās saknes un salmiņos sagrieztus kartupeļus, ķiploka daiviņas, piparus, lauru lapu, sāli. Kad zupa gatava, pieliek tomātu pastu, cukuru un etiķi pēc garšas, pieber sasmalcinātus zaļumus. Pasniedz ar skābu krējumu.