Porciju skaits: 4
Sastāvdaļas:
Maltā gaļa (jaunlopa) – 450 g
Bulciņas – 4 gab.
Garšvielas: Rozmarīns, sāls, melnie pipari, ķiploki, kumīns – pēc garšas
Olīveļļa – 2 ēdk.
Hamburgera pildījumiem:
MARINĒTAJIEM SĪPOLIEM:
Sarkanie sīpoli – 6 vidēja lieluma
Citrons – 1 gab.
Sāls – 1 liela šķipsna
MAJONĒZEI:
Olas – 5 gab.
Sāls
Pipari
Bazilika lapas – dažas
Olīveļļa – 70 g
Hamburgeru mērcei (TOMĀTU SALSA):
Tomāti – 2 lieli
Seleriju kāti – pāris
Redīsi – pāris saujas
Baziliks – 1 bunte
Melnie pipari
Pagatavošana:
Gaļā iemaisa garšaugus, sīki sasmalcinātus ķiplokus un visu kārtīgi samīca. Gaļas masu sadala daļās, kas paredzētas vienam hamburgeram. Veido apaļas kotletes un cep uz pannas. Apcep no abām pusēm tā, lai vidus vēl ir mazliet jēls. Tad gaļu cep cepeškrāsnī – līdz no kotletītēm ārā sāk tecēt sula.
Bulciņas pārgriež uz pusēm, apslaka ar olīveļļu un apcep.
Uz apceptās maizītes uzklāj tomātu mērci. Virsū liek kotleti, marinētus sīpolus, romiešu salātlapu, kas apslacīta paštaisītajā majonēzē. Hamburgerā var likt visu, kas garšo.
MARINĒTI SĪPOLI:
Sīpolus sagriež riņķos. Virs sīpoliem no citrona izspiež
sulu, uzber sāli, visu samaisa. Bļodu pārklāj ar plēvi un liek
ievilkties.
MAJONĒZE:
Olu dzeltenumus, sāli un piparus pamatīgi sakuļ, līdz masa
iegūst viendabīgu konsistenci. Iemaisa sasmalcinātas bazilika lapas.
Pielej olīveļļu un iekuļ masā, līdz viss iegūst biezāku konsistenci.
MĒRCE HAMBURGERAM (TOMĀTU SALSA):
Sakapā tomātus, seleriju kātus, redīsus un baziliku. Pieber piparus un samaisa