14 Jūnijā, Sestdiena
Sievietēm :

Hamburgers

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 18 Jan 2011 , 19:52

Hamburgers

Porciju skaits: 4

Sastāvdaļas:

Maltā gaļa (jaunlopa) – 450 g
Bulciņas – 4 gab.
Garšvielas: Rozmarīns, sāls, melnie pipari, ķiploki, kumīns – pēc garšas
Olīveļļa – 2 ēdk.

Hamburgera pildījumiem:

MARINĒTAJIEM SĪPOLIEM:
Sarkanie sīpoli – 6 vidēja lieluma
Citrons – 1 gab.
Sāls – 1 liela šķipsna

MAJONĒZEI:
Olas – 5 gab.
Sāls
Pipari
Bazilika lapas – dažas
Olīveļļa – 70 g

Hamburgeru mērcei (TOMĀTU SALSA):
Tomāti – 2 lieli
Seleriju kāti – pāris
Redīsi – pāris saujas
Baziliks – 1 bunte
Melnie pipari

Pagatavošana:

Gaļā iemaisa garšaugus, sīki sasmalcinātus ķiplokus un visu kārtīgi samīca. Gaļas masu sadala daļās, kas paredzētas vienam hamburgeram. Veido apaļas kotletes un cep uz pannas. Apcep no abām pusēm tā, lai vidus vēl ir mazliet jēls. Tad gaļu cep cepeškrāsnī – līdz no kotletītēm ārā sāk tecēt sula.

Bulciņas pārgriež uz pusēm, apslaka ar olīveļļu un apcep.

Uz apceptās maizītes uzklāj tomātu mērci. Virsū liek kotleti, marinētus sīpolus, romiešu salātlapu, kas apslacīta paštaisītajā majonēzē. Hamburgerā var likt visu, kas garšo.

MARINĒTI SĪPOLI:
Sīpolus sagriež riņķos. Virs sīpoliem no citrona izspiež sulu, uzber sāli, visu samaisa. Bļodu pārklāj ar plēvi un liek ievilkties.

MAJONĒZE:
Olu dzeltenumus, sāli un piparus pamatīgi sakuļ, līdz masa iegūst viendabīgu konsistenci. Iemaisa sasmalcinātas bazilika lapas. Pielej olīveļļu un iekuļ masā, līdz viss iegūst biezāku konsistenci.

MĒRCE HAMBURGERAM (TOMĀTU SALSA):
Sakapā tomātus, seleriju kātus, redīsus un baziliku. Pieber piparus un samaisa

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 18 Janvārī 2011

Skatīts : 1418 reizes

Avots : http://www.rimi.lv/receptes/receptes/uzkodas/hamburgers/

Birkas : bulciņas, apcep, hamburgera, hamburgers, kotletes, hamburgeru, hamburgeram, mērcei, majonēzi, gaļa

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Izsolīs līvu seno kulta vietu Salacgrīvā

  • Jūlijā Rīgas ostā ienākuši 20 kruīza kuģi

  • Makšķerniekiem: maijs ir līdaku mēnesis

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Ar prasmi vērpt intrigas pietiek, lai ieņemtu augstu amatu, bet tikai labam cilvēkam ir lemts ar godu to atstāt.
-- Drozs

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 14 Jūnijā vēsturē

    Vai jūtaties droši par savu darbavietu?
    Atbildes: 57

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV