500 g sasaldētu krabju nūjiņu
400 g konservētu zaļo zirnīšu
200 g konservētas kukurūzas
200 ml skābā krējuma
200 ml majonēzes
1 neliela sarkanā paprika
dilles
malti melnie pipari
sāls
Pagatavošana:
Atsaldē krabju nūjiņas. No konservētajiem zaļajiem zirnīšiem un kukurūzas nolej šķidrumu. Krabju nūjiņas sagriež sīkos gabaliņos un klāt pievieno zaļos zirnīšus, kukurūzu, krējumu, majonēzi un sagrieztu papriku. Pēc garšas pievieno dilles, maltus melnos piparus un sāli. Kārtīgi visu samaisa un ļauj sastāvdaļām ievilkties vismaz 15 minūtes.
Variants: Šādus salātus varat pasniegt, pildītus sāļās mīklas groziņos.
No recepšu konkursa 10 gadi «Viči» māk, mūsu punčus lutināt!
Nepieciešams:
1 ola
3/4 tējkarotes sāls
2 glāzes miltu
1/3 līdz 1/2 glāzes ūdens
papildus milti, ja nepieciešams
Pagatavošana:
Miltos iekaisa sāli, iesit olu, pielej nedaudz ūdens un sāk mīcīt, pakāpeniski pielejot ūdeni. Mīklu mīca 5 minūtes, lai tā iznāktu apmēram tāda, kā izmanto pelmeņiem (šo mīklu arī izmanto pelmeņiem). Samīcīto mīklu atstāj uz 30 minūtēm, to apsedzot. Mīklu rullē plāni - ap 3 mm biezumā, sagriež kvadrātos.
Receptē redzamie groziņi veidoti, mīklu satinot groziņu formā. Groziņus saliek uz plāts vai labāk, ieliek keksa formiņās. Cep 200 grādos, līdz groziņi brūni. Mīklai jābūt izrullētai pietiekami plāni, lai groziņi būtu kraukšķīgi.