Sastāvdaļas:
- 800 g mazu jauno kartupeļu, notīrīti
- 120 g mazu mazsālītu gurķu, sagriezti šķēlēs
- 80 g nomizotu svaigu gurķu, sagriezti šķēlēs
- 50 g redīsu, sagriezti plānās šķēlēs
- sauja salātu
- 2 olas, novārītas
mērcei:
- 2 lielas ķiploka daivas
- 4 anšovu filejas, smalki sakapātas
- 8 ēd.k. extra virgin olīveļļas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- 2 ēd.k. svaigas citrona sulas
Pagatavošana:
- Katlā liec tvaicēties kartupeļus, līdz tie gatavi. Tikmēr sagatavo gurķus, redīsus, nomazgā salātus.
- Kad
gatavi kartupeļi, tos liec bļodā. Liec klāt abus gurķus, redīsus,
salātus. Pievieno mērces sastāvdaļas - ķiplokus, anšovus, eļļu, citrona
sulu, sāli un piparus. Samaisi. Sagriez četrās daļās olas. Izņem
dzeltenumus un sadrupinot ber klāt salātiem. Beigās pievieno salātu
lapas un olu baltumus. Vēlreiz samaisi un pasniedz.