Sastāvdaļas:
- 540 g trauslo cepumu (piemēram, Selga Klasika), sasmalcināti mazos gabaliņos
- 200 g sviesta, izkausēts
- 2 ēdamkarotes ūdens
- 2 ēdamkarotes (ar kaudzi) kakao
- 150 g cukurs
- 2 olas
- 350 g marmelādes konfekšu, sagrieztas mazos gabaliņos
- 175 g mandeļu, sakapātas
- 175 g pekanriekstu, sakapāti
Rezultāts:
- 1,5 kg
Pagatavošana:
- Lielā bļodā liec sasmalcinātos cepumus, sagrieztas marmelādes konfektes un sakapātus riekstus, rūpīgi samaisi.
- Katliņā izkausē sviestu, pielej ūdeni, noņem no uguns un noliec malā.
- Sajauc cukuru ar kakao, pieber pie sviesta un kārtīgi izmaisi.
- Pievieno sakultas olas un liec uz pāris minūtēm uz uguns, intensīvi maisi, kamēr masa sabiezē.
- Pievieno cepumus, riekstus un marmelādi, kārtīgi samaisi.
- No iegūtās masas veido desas formu un ietin pārtikas plēvē, liec ledusskapī vismaz uz pāris stundām sacietēt.