Sastāvdaļas:
- 160 g rupja maluma cepumu (digestive), sasmalcināti
- 80 g izkausēta sviesta
- 14 plāksnes želatīna (apm. 22 g)
- 700 g „Philadelphia Milka" krēmsiera, istabas temperatūrā
- 125 g "President" crème fraîche, istabas temperatūrā
- 250 ml salda krējuma
- 30 ml apelsīnu liķiera
- ½ apelsīna mizas, smalki sarīvēta
- 80 g „Milka Daim" šokolādes
- 90 g valriekstu
Rezultāts:
- 12 gabaliņi
Pagatavošana:
- Izsmērē pannu ar sviestu, vislabāk - izkausētu. Ieber apmēram 40 g cepumu drupaču un ar tām noklāj visas malas.
- Pannā sagrauzdē valriekstus, lai tie sāk smaržot. Rupji visus sasmalcini.
- 30 g riekstu pievieno cepumu drupačām bļodā kopā ar izkausētu sviestu un samaisi. Liec veidnē un izveido pamatni.
- Aukstā ūdenī liec želatīna plāksnes uz 5 minūtēm. Nospied želatīna plāksnēm ūdeni un izkausē trauciņā, kas ielikts karstā ūdens peldē.
- Bļodā sajauc krēmsieru un crème fraîche. Pievieno alkoholu un apelsīnu miziņas, iemaisi.
- Citā traukā saputo saldu krējumu, kuru, kad tas saputots, iemaisi šokolādes krēmā. Beigās, aktīvi maisot (var pat ar mikseri mazā ātrumā), pievieno izkausētu želatīnu un samaisi.
- Lej sagatavotajā veidnē. Pārber ar sakapātu „Milka Daim" šokolādi un pāri palikušajiem riekstiem. Pārklāj formu ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz 12 stundām, lai sastingst.
- Pasniedz. Pirms griešanas nazi iemērc karstā ūdenī, noslauki to un griez. Ar siltu nazi kūku varēs sagriezt daudz labāk.