1 kg zemeņu
600 g zefīra
500 ml saldā krējuma
150 g cukura
1 paciņa vaniļas cukura
Pagatavošana:
750 g zemeņu sablenderē. Zefīru sadala uz pusēm, katru pusīti gareniski pārgriež vēlreiz - no viena zefīra iegūst 4 zefīra ripiņas.Putukrējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Torti kārto lēzenā stikla traukā ar maliņām vai formā ar noņemamām malām (25 cm). Pirmā kārtā liek zefīru, tad putukrējumu, uz tā blenderētās zemenes. Noslēdz ar putukrējumu, rotā ar veselām zemenēm.
Kūku tur aukstumā apmēram 6 stundas. Otrs variants - kūku liek saldētavā, sasaldē un pasniedz kā aukstu desertu - ļoti garšīgi!