22 Novembrī, Piektdiena
Sievietēm :

Ruma kūka

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 1 Jūn 2011 , 17:43

Ruma kūka

Daži uzskata "baba au rhum" par tradicionālu franču, citi – par itāļu kūku, bet leģendas vēsta, ka tā cēlusies no Austrijas. Lai kā arī būtu, visās valstīs to aplaista ar rumu, dažviet papildina ar rozīnēm un ēd kopā ar tēju, jo baba ir salda un sātīga.

Sastāvdaļas:

  • 200 g miltu
  • 10 g rauga
  • 80 ml ūdens
  • 4 g sāls
  • 20 g cukura
  • 2 olas
  • 80 g sviesta
  • 20 g sviesta - formiņām

sīrupam:

  • 500 ml ūdens
  • 250 g cukura
  • 100 ml ruma

Pagatavošana:

  1. Iemērc rozīnes rumā.
  2. "Baba au rhum" mīklas pagatavošana. Lielā bļodā izsijā miltus un izveido tajos bedrīti. Pievieno sāli un cukuru (ne bedrītē, bet gan bļodas malās).
  3. Atšķaidi raugu siltā ūdenī. Pievieno to miltiem (ielej bedrītē). Ar pirkstu galiem samaisi, izvairoties no tā, lai raugs nonāktu tiešā kontaktā ar sāli un cukuru.
  4. Pievieno olas (istabas temperatūrā) un samīci mīklu, to staipot. Spēcīgi to mīci, cilājot un staipot, lai padarītu to elastīgu. Beidz mīcīt mīklu tad, kad tā vairs nelīp pie bļodas malām, pirkstiem vai karotes.
  5. Pievieno kausētu sviestu, kas ir tikai viegli silts (ne karsts), un atkal mīklu kārtīgi samaisi.
  6. Notīri bļodas malas, pārklāj to ar pārtikas plēvi un tīru, mitru dvieli un liec rūgt. Turi 25 grādus siltā vietā, kur nav caurvēja.
  7. Mīklu salej formiņās.
  8. Ar sviestu ietauko formiņas, bet tā, lai sviesta nav par daudz. Minimāli.
  9. Mīklai pievieno nosusinātas rozīnes. Mīklu liec formiņās tā, lai ir piepildīta 1/3 no formiņas. Ar plastmasas nazi griez mīklu vai izmanto konditorejas maisiņu.
  10.  Ar mīklu piepildītās formiņas liec 25-35 grādus siltā vietā, lai rūgst. Mīklas daudzumam jādubultojas (apmēram 1 h).
  11. Sakarsē krāsni 180 vai 200 grādus karstu - atkarībā no formiņu lieluma.
  12. Liec "babas" cepties. Gatavām tām jābūt gaiši brūnām. Uz beigām atver krāsni, lai tās kļūst sausākas.
  13. Lēnām izņem "babas" no formiņām.
  14. Pagatavo sīrupu. Ūdenim pievieno cukuru (proporcijā 1:2, kur 1 daļa ir ūdens un 2 daļas cukurs). Pievieno arī rumu. Savāri.
  15. Karstu sīrupu izmanto, ja "babas" ir aukstas. Siltu un atdzesētu sīrupu izmanto, ja "babas" vēl ir siltas.
  16. Samitrini "babas au rhum". Izmantojot putu karoti un kausiņu, "babas" samitrini. Pilnībā iemērc sīrupā. Var arī apliet, izmantojot kausiņu.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 01 Jūnijā 2011

Skatīts : 1140 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/ruma-kuka.d?id=38820657

Birkas : miltu, kūku, rumu, kūka, salda, ēd, mīklas, sātīga, ruma, cepties

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Zviedrija piekrīt pasīvajai eitanāzijai

  • Latvija C hepatīta briesmās

  • Smoļenskas katastrofas upura kredītkarte izmantota jau 11 reizes

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Lai jūsu attieksme pret cilvēkiem ir tāda, kādu jūs vēlētos saņemt no citiem cilvēkiem - lūk, labākais veids kā patikt cilvēkiem.
-- Česterfīlds

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 22 Novembrī vēsturē

    Vai jūs atbalstītu tautas vēlētu prezidentu?
    Atbildes: 62

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Daži uzskata "baba au rhum" par tradicionālu franču, citi – par itāļu kūku, bet leģendas vēsta, ka tā cēlusies no Austrijas. Lai kā arī būtu, visās valstīs to aplaista ar rumu, dažviet papildina ar rozīnēm un ēd kopā ar tēju, jo baba ir salda un sātīga.">