16 Jūnijā, Pirmdiena
Sievietēm :

Ruma kūka

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 1 Jūn 2011 , 17:43

Ruma kūka

Daži uzskata "baba au rhum" par tradicionālu franču, citi – par itāļu kūku, bet leģendas vēsta, ka tā cēlusies no Austrijas. Lai kā arī būtu, visās valstīs to aplaista ar rumu, dažviet papildina ar rozīnēm un ēd kopā ar tēju, jo baba ir salda un sātīga.

Sastāvdaļas:

  • 200 g miltu
  • 10 g rauga
  • 80 ml ūdens
  • 4 g sāls
  • 20 g cukura
  • 2 olas
  • 80 g sviesta
  • 20 g sviesta - formiņām

sīrupam:

  • 500 ml ūdens
  • 250 g cukura
  • 100 ml ruma

Pagatavošana:

  1. Iemērc rozīnes rumā.
  2. "Baba au rhum" mīklas pagatavošana. Lielā bļodā izsijā miltus un izveido tajos bedrīti. Pievieno sāli un cukuru (ne bedrītē, bet gan bļodas malās).
  3. Atšķaidi raugu siltā ūdenī. Pievieno to miltiem (ielej bedrītē). Ar pirkstu galiem samaisi, izvairoties no tā, lai raugs nonāktu tiešā kontaktā ar sāli un cukuru.
  4. Pievieno olas (istabas temperatūrā) un samīci mīklu, to staipot. Spēcīgi to mīci, cilājot un staipot, lai padarītu to elastīgu. Beidz mīcīt mīklu tad, kad tā vairs nelīp pie bļodas malām, pirkstiem vai karotes.
  5. Pievieno kausētu sviestu, kas ir tikai viegli silts (ne karsts), un atkal mīklu kārtīgi samaisi.
  6. Notīri bļodas malas, pārklāj to ar pārtikas plēvi un tīru, mitru dvieli un liec rūgt. Turi 25 grādus siltā vietā, kur nav caurvēja.
  7. Mīklu salej formiņās.
  8. Ar sviestu ietauko formiņas, bet tā, lai sviesta nav par daudz. Minimāli.
  9. Mīklai pievieno nosusinātas rozīnes. Mīklu liec formiņās tā, lai ir piepildīta 1/3 no formiņas. Ar plastmasas nazi griez mīklu vai izmanto konditorejas maisiņu.
  10.  Ar mīklu piepildītās formiņas liec 25-35 grādus siltā vietā, lai rūgst. Mīklas daudzumam jādubultojas (apmēram 1 h).
  11. Sakarsē krāsni 180 vai 200 grādus karstu - atkarībā no formiņu lieluma.
  12. Liec "babas" cepties. Gatavām tām jābūt gaiši brūnām. Uz beigām atver krāsni, lai tās kļūst sausākas.
  13. Lēnām izņem "babas" no formiņām.
  14. Pagatavo sīrupu. Ūdenim pievieno cukuru (proporcijā 1:2, kur 1 daļa ir ūdens un 2 daļas cukurs). Pievieno arī rumu. Savāri.
  15. Karstu sīrupu izmanto, ja "babas" ir aukstas. Siltu un atdzesētu sīrupu izmanto, ja "babas" vēl ir siltas.
  16. Samitrini "babas au rhum". Izmantojot putu karoti un kausiņu, "babas" samitrini. Pilnībā iemērc sīrupā. Var arī apliet, izmantojot kausiņu.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 01 Jūnijā 2011

Skatīts : 1176 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/ruma-kuka.d?id=38820657

Birkas : miltu, kūku, rumu, kūka, salda, ēd, mīklas, sātīga, ruma, cepties

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Antivielas, kas neitralizē teju visus zināmos HIV paveidus

  • Ar locekli uzgleznoti Ušakovs un Šlesers

  • Izdota jauna Vecrīgas karte tūristiem

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Vienīgi godīgam cilvēkam pieklājas būt par ateistu. Nelietis, kas noliedz Dieva pastāvēšanu, ir partejisks tiesnesis; viņš ir cilvēks, kurš baidās un kuram ir jābaidās no atmaksas par pastrādātajām ļaundarībām.
-- Didro

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 16 Jūnijā vēsturē

    Vai uzskatāt, ka klimata pārmaiņas var reāli apdraudēt Latviju?
    Atbildes: 50

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Daži uzskata "baba au rhum" par tradicionālu franču, citi – par itāļu kūku, bet leģendas vēsta, ka tā cēlusies no Austrijas. Lai kā arī būtu, visās valstīs to aplaista ar rumu, dažviet papildina ar rozīnēm un ēd kopā ar tēju, jo baba ir salda un sātīga.">