6-8 porcijas
Produktu sagatavošana ~20 min, kopējais gatavošanas laiks ~ 40min.
1 neliels ķirbis ~ 1.5kg
0.8l ūdens
50ml Valmiermuižas gaišais alus
100ml saldais krējums
110ml piens
5 ķiploka daiviņas
1 ola
1½ ēd.k. kviešu milti
Pēc garšas - sāls, melnie pipari, kanēlis, muskatrieksts, zaļumi
Foto: no personiskā arhīva
1.Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos, pielej ūdeni un alu, liek vārīties
2. kad uzvārās pievieno pienu un ķiplokus.
3.Vāra, kamēr ķirbis paliek mīksts.
4.Masu sablenderē, pielej saldo krējumu, pieliek sāli un piparus pēc garšas, pāris minūtes vāra. Olu sajauc ar miltiem un nedaudz alu, pievieno zupai nepārtraukti maisot , ja nepieciešams vēlreiz visu sablenderē, un uzvāra līdz pirmajam „burbulim”.
5.Biezzupu dekorē ar zaļumiem (ieteicams pētersīļu lapas) un nedaudz pārkaisa ar maltu kanēli un rīvētu muskatriekstu.
Foto: no personiskā arhīva
PIESAKI ARĪ SAVU RECEPTI UN LAIMĒ!
Autors: Ilze Braisa