Uzrīkojam kokteiļballīti – skan jau smalki, bet kādu!?
Fizi, kolinsi, slingi, rikiji, šritmaheri – tie visi ir kokteiļu veidi.
Izklaidējošs, atspirdzinošs, barojošs, īsā vai garā malka kokteilis –
arī tas pieder pie lietas, ja jāievieš skaidrība kokteiļošanas
pasākuma organizēšanā un rīkošanā. Taču, ja jāatbild uz jautājumu – kas
ir jebkura kokteiļu baudīšanas pasākuma galvenais ieguvums un vērtīgākā
daļa, var droši sacīt: ja improvizējot ar dzērieniem un ļaujoties to
variācijām cilvēkam atraisās mēle, ja viņš kļūst smaidīgs, draudzīgs -
mērķis ir sasniegts!
Tā kādā saulainā pavasara pēcpusdienā www.espati.lv gastronomisko baudu mīļotāji, ņemot talkā Guttas jauno apelsīnu-ananasu nektāru un apelsīnu-greipfrūtu sulu, arī nolemj sarīkot neatkārtojamu kokteiļu ballīti sev un meitenēm par godu. Jaucot un savienojot tīkamas garšas produktus un radot sešus ļoti gardus, gandrīz nevainīgus kokteiļus, gastronomisko baudu mīļotāji procesa gaitā secina: tiešām, visiem ir atraisījušās mēles, meiteņu vaigus rotā draudzīga smaida bedrītes un visiem ir labi!
Kokteiļu prieki
Tā kādā saulainā pavasara pēcpusdienā www.espati.lv gastronomisko baudu mīļotāji, ņemot talkā Guttas jauno apelsīnu-ananasu nektāru un apelsīnu-greipfrūtu sulu, arī nolemj sarīkot neatkārtojamu kokteiļu ballīti sev un meitenēm par godu. Jaucot un savienojot tīkamas garšas produktus un radot sešus ļoti gardus, gandrīz nevainīgus kokteiļus, gastronomisko baudu mīļotāji procesa gaitā secina: tiešām, visiem ir atraisījušās mēles, meiteņu vaigus rotā draudzīga smaida bedrītes un visiem ir labi!
Kokteiļu prieki

Guttas jaunais apelsīnu-ananasu nektārs, kļūdams par kokteiļu sastāvdaļu, lieliski sader kopā ar pārējiem komponentiem, saldējumu, augļiem un ogām, dzērienam piešķirot garšas niansēm bagātu svaigumu.
Štefija grāfa

Sastāvdaļas:
60ml Guttas apelsīnu-ananasu nektāra,
30ml multiaugļu nektāra,
30ml mango sulas,
30ml tonika,
2 ledus gabaliņi
Visas sastāvdaļas sakuļ blenderī, lej kokteiļglāzē. Dekorē pēc vēlēšanās un pasniedz
Sastāvdaļas:
200ml Guttas apelsīnu-ananasu nektāra,
100ml ābolu sulas,
100ml persiku sulas,
300 g zemeņu,
400 g plombīra saldējuma
Zemenes un saldējumu sablenderē, līdz iegūst šķidras konsistences
masu. Pēc tam pielej sulas un vēlreiz visu blenderē apmēram divas
minūtes. Kokteili lej augstās glāzēs, pasniedz ar 2 salmiņiem
Trojas zirgs

Sastāvdaļas:
160 ml Guttas apelsīnu-ananasu nektāra,
20 ml laima sulas,
10 ml grenadīna sīrupa,
3 pilieni Bitter Angostura
Visas kokteiļa sastāvdaļas lej šeikerī, kas līdz 1/3 piepildīts ar ledu, un sajauc. Izkāš highball glāzē, dekorē pēc vēlēšanās

Guttas jaunā apelsīnu-greipfrūtu sula lieliski noder, gatavojot dažādus bezalkoholiskus dzērienus, taču neliela alkohola piešprice kokteilim piešķir akcentu, uzliek to ļoti būtisko punktiņu uz "i".
Apelsīnu un greipfrūtu kokteilis www.espati.lv versija

Sastāvdaļas:
160 ml Guttas apelsīnu-greipfrūta sulas,
6 ledus gabaliņi,
viens apelsīns,
viena ēdamkarote medus,
20 ml jogurta (piem. dzeramais jogurts ar vaniļas garšu)
Apelsīnu nomizo, sagriež gabaliņos, liek blenderī kopā ar pārējām sastāvdaļām, sakuļ.

Sastāvdaļas:
160 ml Guttas apelsīnu-greipfrūta sulas,
6 ledus gabaliņi,
viens apelsīns,
viena ēdamkarote medus,
20 ml jogurta (piem. dzeramais jogurts ar vaniļas garšu)
Apelsīnu nomizo, sagriež gabaliņos, liek blenderī kopā ar pārējām sastāvdaļām, sakuļ.
Strawberry light

Sastāvdaļas:
160 ml Guttas apelsīnu-greipfrūta sulas,
50 ml Ginger alle,
150 g zemeņu
Visus komponentus, izņemot Gingr alle, sakul blenderī. Pievieno Ginger alle un dekorē ar zemeni. Vēlams pasniegt atdzesētu.
Trīs kārtas

Sastāvdaļas:
200g Guttas apelsīnu-greipfrūta sulas,
50g Rīgas melnā balzama,
divas ēdamkarotes grenadīna sīrupa
Izdevušos pasākumu!