15 Jūnijā, Svētdiena
Sievietēm :

6 garšīgu kokteiļu receptes

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 4 Jūn 2011 , 20:51

6 garšīgu kokteiļu receptes

Uzrīkojam kokteiļballīti – skan jau smalki, bet kādu!? Fizi, kolinsi, slingi, rikiji, šritmaheri – tie visi ir kokteiļu veidi. Izklaidējošs, atspirdzinošs, barojošs, īsā vai garā malka kokteilis – arī tas pieder pie lietas, ja jāievieš skaidrība kokteiļošanas pasākuma organizēšanā un rīkošanā. Taču, ja jāatbild uz jautājumu – kas ir jebkura kokteiļu baudīšanas pasākuma galvenais ieguvums un vērtīgākā daļa, var droši sacīt: ja improvizējot ar dzērieniem un ļaujoties to variācijām cilvēkam atraisās mēle, ja viņš kļūst smaidīgs, draudzīgs - mērķis ir sasniegts!

Tā kādā saulainā pavasara pēcpusdienā www.espati.lv gastronomisko baudu mīļotāji, ņemot talkā Guttas jauno apelsīnu-ananasu nektāru un apelsīnu-greipfrūtu sulu, arī nolemj sarīkot neatkārtojamu kokteiļu ballīti sev un meitenēm par godu. Jaucot un savienojot tīkamas garšas produktus un radot sešus ļoti gardus, gandrīz nevainīgus kokteiļus, gastronomisko baudu mīļotāji procesa gaitā secina: tiešām, visiem ir atraisījušās mēles, meiteņu vaigus rotā draudzīga smaida bedrītes un visiem ir labi!


Kokteiļu prieki
 


Guttas jaunais apelsīnu-ananasu nektārs, kļūdams par kokteiļu sastāvdaļu, lieliski sader kopā ar pārējiem komponentiem, saldējumu, augļiem un ogām, dzērienam piešķirot garšas niansēm bagātu svaigumu.


Štefija grāfa 




Sastāvdaļas:
 
60ml Guttas apelsīnu-ananasu nektāra,
30ml multiaugļu nektāra, 
30ml mango sulas, 
30ml tonika, 
2 ledus gabaliņi
Visas sastāvdaļas sakuļ blenderī, lej kokteiļglāzē. Dekorē pēc vēlēšanās un pasniedz


Raganas skūpsts www.espati.lv interpretācijā



Sastāvdaļas:
200ml Guttas apelsīnu-ananasu nektāra, 
100ml ābolu sulas, 
100ml persiku sulas, 
300 g zemeņu, 
400 g plombīra saldējuma
Zemenes un saldējumu sablenderē, līdz iegūst šķidras konsistences masu. Pēc tam pielej sulas un vēlreiz visu blenderē apmēram divas minūtes. Kokteili lej augstās glāzēs, pasniedz ar 2 salmiņiem
 

Trojas zirgs



Sastāvdaļas:
 
160 ml Guttas apelsīnu-ananasu nektāra, 
20 ml laima sulas, 
10 ml grenadīna sīrupa, 
3 pilieni Bitter Angostura
Visas kokteiļa sastāvdaļas lej šeikerī, kas līdz 1/3 piepildīts ar ledu, un sajauc. Izkāš highball glāzē, dekorē pēc vēlēšanās
 



Guttas
jaunā apelsīnu-greipfrūtu sula lieliski noder, gatavojot dažādus bezalkoholiskus dzērienus, taču neliela alkohola piešprice kokteilim piešķir akcentu, uzliek to ļoti būtisko punktiņu uz "i".


Apelsīnu un greipfrūtu kokteilis www.espati.lv versija



Sastāvdaļas: 
160 ml Guttas apelsīnu-greipfrūta sulas, 
6 ledus gabaliņi, 
viens apelsīns, 
viena ēdamkarote medus, 
20 ml jogurta (piem. dzeramais jogurts ar vaniļas garšu) 
Apelsīnu nomizo, sagriež gabaliņos, liek blenderī kopā ar pārējām sastāvdaļām, sakuļ.


Strawberry light



Sastāvdaļas: 
160 ml Guttas apelsīnu-greipfrūta sulas, 
50 ml Ginger alle
150 g zemeņu
Visus komponentus, izņemot Gingr alle, sakul blenderī. Pievieno Ginger alle un dekorē ar zemeni. Vēlams pasniegt atdzesētu.


Trīs kārtas


Sastāvdaļas: 
200g Guttas apelsīnu-greipfrūta sulas, 
50g Rīgas melnā balzama, 
divas ēdamkarotes grenadīna sīrupa
Lēnām lejot pa otrādi apgrieztu karoti, glāzē uzmanīgi pildi vispirms sulu, tad balzamu un visbeidzot sīrupu. Kokteili pasniedzot, svarīgs ir krāsu kontrasts, dzerot to vēlams samaisīt. 


Izdevušos  pasākumu!

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 04 Jūnijā 2011

Skatīts : 2323 reizes

Avots : http://garsasbaudas.espati.lv/index/view/raksts/6-garsigu-kokteilu-receptes/id/2153/

Birkas : dzērieniem, garšīgu, atspirdzinošs, blenderī, sulu, kokteilis, kokteiļu, sulas, kokteiļballīti

(1 Balss)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • 'Zebras' eksperimentā ar prettanku ieroci šauj pa automašīnu

  • Analogā apraide Latvijā būs iespējama līdz 2013. gadam

  • Svētki vēstures intresentiem

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

/Par aprunātāju:/ Aprunāšana - tā viņam ir gan vārda brīvība, gan demokrātija, gan arī neatkarība.
-- Teofrasts

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 15 Jūnijā vēsturē

    Vai uzskatāt, ka klimata pārmaiņas var reāli apdraudēt Latviju?
    Atbildes: 50

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV