22 Novembrī, Piektdiena
Sievietēm :

Ēdīsim redīsus pilnu muti!

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 27 Mai 2010 , 18:14

Ēdīsim redīsus pilnu muti!

Pirmie sulīgie un gardie pavasara vēstneši – redīsi ienākas vai ikvienā mazdārziņā. Kad siltumnīcā laiks dot vietu tomātiem, redīsu sējumi pārceļo uz atklātu lauku.

Redīsi ir sakņaugi ar asu, rutkiem līdzīgu garšu. Ieteicams izmantot nepāraugušus redīsus, kamēr tie mīksti. Uzturā izmanto gan redīsu saknes, gan lapiņas. Augot un nobriestot, redīsos uzkrājas vērtīgi mikroelementi un vitamīni – C , B grupas vitamīni, karotīns. Tajos ir arī sinepju eļļa, kas redīsus aizsargā pret grauzējiem un citiem ienaidniekiem, bet cilvēkam ir teicams dezinficējošs līdzeklis, kas iedarbojas uz mutes gļotādu, mēli, kuņģi un zarnu traktu, iznīcinot kaitīgās baktērijas, raksta portāls irlaiks.lv.

Redīsu sula stimulē zarnu peristaltiku, kavē akmeņu veidošanos nierēs, urīnpūslī un žultspūslī, pazemina holesterīna līmeni asinīs.

Redīsu sula iznīcina baktērijas un sēnītes kuņģī un zarnu traktā, aktivizē nervu un galvas smadzeņu darbību, slimojot ar klepu un iesnām, veicina gļotu izdalīšanos. Redīsi palīdz attīrīt deguna dobumu, stimulējot gļotu izdalīšanos, dezinficē gļotādu un neļauj attīstieties infekcijām. Tā likvidē arī meteorismu, caureju, aizcietējumus. Zarnās uzkrājušās baktērijas var veicināt meteorismu, kā arī caureju, zarnu sēnītes, piemēram, kandida, var izraisīt zarnās kairinājumu vai pat nopietnas saslimšanas.

Redīsu sulu var gatavot ne tikai no to saknēm, bet arī no lapām. Šo sulu lieto tikai kopā ar citu dārzeņu sulām, jo tā var radīt spēcīgu reakciju.

Redīsu un burkānu sulu maisījums ļoti labvēlīgi ietekmē kuņģa gļotādas tonusu, bet vēl labāku efektu var gūt, ja to dzer stundas laikā pēc tam, kad izdzerts mārrutku un citronu sulas maisījums.

***

Redīsu salāti kefīrā

200 g redīsu, 1 vārīta ola, 50 g spinātu, dilles, lociņi, sāls, 100 ml kefīra.

Redīsus sagriež plānās šķēlītēs. Olu noloba un sakapā. Spinātus un citus zaļumus sīki sagriež un sajauc ar kefīru. Visu samaisa kopā.

Aukstā redīsu – gurķu zupa

5 svaigi gurķi, 5 redīsi, dilles, loki, sāls, apgrauzdētas saulespuķu sēklas, 1 l kefīra.

Gurķus nomizo un sagriež gabaliņos. Labāk nevis šķēlītēs, bet nevienādos, palielos gabaliņos. Redīsiem nogriež astītes, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs. Pievieno gurķiem. Dilles un lokus smalki sagriež. Pielej aukstu kefīru. Pēc garšas piemet sāli un samaisa.

Puķu kāpostu un redīsu salāti

200 g puķu kāpostu, 100 g redīsu, 60 g eļļas, 40 g lociņu, citrona sula, sāls, pipari.

Sālsūdenī novārītus un mazos gabaliņos sadalītus puķu kāpostus sakārto salātu traukā kopā ar redīsiem. Pārlej ar eļļas, citrona sulas, sāls un piparu maisījumu, pārkaisa ar lociņiem.

Pavasarīgie salāti

Kartupeļi, burkāni, redīsi, salāti, lociņi, 1 ola, krējums, cukurs, sāls, pipari.

Redīsus samaisa ar vārītu kartupeļu un burkānu šķēlītēm, pārkaisa ar lociņiem un sakapātu olu, pārlej krējumu, kam pievienots cukurs, sāls un pipari, rotā ar zaļiem salātiem.

Redīsu salāti ar biezpienu

Redīsi, biezpiens, rūgušpiens (kefīrs), sāls, dilles.

Redīsus smalki sagriež vai sarīvē, samaisa ar sāli, dillēm, caur sietu izrīvētu biezpienu un piejauc kefīru vai rūgušpienu.

Redīsu maizītes

Klona maize, biezpiens, krējums, redīsi, sāls, dilles.

Biezpienu izrīvē caur sietu, sajauc ar krējumu un sāli. Maizes šķēles pārklāj ar šo masu. Biezpienu rotā ar redīsu šķēlītēm un dillēm. Maizi pirms tam var viegli apcept.

Redīsu salāti ar olu

Redīsi, sīpols, lapu salāti, citrona sula, cieti vārītas olas, skābs krējums, dilles, sāls.

Redīsus nomazgā, sagriež ripiņās. Mazliet apsāla, aplej ar citrona sulu. Pievieno saplucinātus lapu salātus, sasmalcinātas olas, sīpolus un dilles. Liec traukā un aplej ar krējumu.

Redīsu un olu salāti

Sagriež redīsus sīkās šķēlītēs, pieliek skābu krējumu un sāli, pēc garšas piparus, cukuru un etiķi. Salātu traukā redīsus liek ar kaudzīti, rotā ar cieti novārītas olas šķēlītēm, zaļajiem salātiem un dillēm.

Lauku salāti

100 g redīsu, 100 g kartupeļu, 50 g svaigu gurķu, 50 g konservētu zaļo zirnīšu, 30 g lapu salātu, 25 g loku, 2 olas, 10 g skāba krējuma, 1 tējk. 3% etiķa, cukurs, sāls un pipari pēc garšas.

Redīsus, gurķus, lapu salātus, lokus un vārītus nomizotus kartupeļus sagriež salmiņos un piemaisa konservētus zaļos zirnīšus. Salātiem pieliek skābu krējumu, sāli, piparus, cukuru un etiķi. Salātus pasniedz salātu traukā, liekot ar kaudzi, rotātus ar cieti vārītas olas daļām, redīsa ripiņām, apkaisītus ar zaļumiem.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 27 Maijā 2010

Skatīts : 1796 reizes

Avots : http://www.tvnet.lv/viriesiem/veseliba_un_higiena/332582-edisim_redisus_pilnu_muti

Birkas : redīsus, ēdīsim, redīsi, dārzeņi, sakņaugi

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Eiropas autokrosa čempionāts Mūsā divdesmitgadu jubileja

  • Meteorīts, kas radīja kontinentus

  • Mamma ar tēti šķiras. Ģimenē ienāk patēvs...

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Pieklājīgs lūguma noraidījums - klusēšana.
-- Publijs Sīrs

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 22 Novembrī vēsturē

    Cik daudz naudas mēnesī tērējat mobilā telefona sarunām?
    Atbildes: 74

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Eiduka prestižajā 'Tour de Ski' sasniedz karjeras labāko rezultātu slēpojumā klasiskajā stilā

    Наша команда искусных исполнителей приготовлена выдвинуть вам передовые системы утепления, которые не только гарантируют долговечную протекцию от холодильности, но и подарят вашему жилищу стильный вид.
    Мы эксплуатируем с современными строительными материалами, заверяя постоянный срок службы службы и превосходные решения. Изоляция наружных стен – это не только сокращение расходов на подогреве, но и ухаживание о окружающей природе. Экологичные инновации, каковые мы внедряем, способствуют не только личному, но и поддержанию природных ресурсов.
    Самое основное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада дома снаружи цена</a> у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое превратит ваш домик в истинный приятный корнер с минимальными затратами.
    Наши достижения – это не только изоляция, это образование пространства, в где каждый член символизирует ваш личный образ действия. Мы берем во внимание все твои потребности, чтобы преобразить ваш дом еще более дружелюбным и привлекательным.
    Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>ppu-prof.ru</a>
    Не откладывайте заботу о своем квартире на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш обиталище не только теплым, но и стильным. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на нашем сайте. Добро пожаловать в мир гармонии и стандартов.

    Komentē    ppu-prof_ea
    18 Janvārī 2024, 11:58
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV