Sastāvdaļas:
- 5 olu baltumi
- 340 g pūdercukura
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta, ja vēlies
- 1 ēd.k. baltvīna etiķa
- 1,5 ēd.k. kukurūzas cietes
- 200 g salda krējuma
- 20 g cukura
- šķipsna citrona mizas, smalki sarīvētas
- 400 g zemenes
Pagatavošana:
- Sasildi krāsni 180 grādus karstu. Ieklāj cepamo plāti ar cepampapīru un iezīmē apmēram 23 cm lielu apli, lai, liekot masu, zini, pēc kā vadīties.
- Liec mikserī olbaltumus un lielā ātrumā puto, līdz putas kļūst stingras. Tad pa vienai ēdamkarotei pievieno pūdercukuru un pēc katras karotes kārtīgi to iemaisi. Tā turpini, līdz viss cukurs beidzies, un tādā gadījumā putot vajadzētu kopā kādas 10 minūtes.
- Kad pagājušas 10 minūtes, pievieno etiķi un vaniļas ekstraktu (ja lieto) un ļauj iemaisīties. Beigās pievieno kukurūzas cieti un to ar lielu karoti iecilā.
- Kārto olbaltuma masu uz cepampapīra. Kad viss salikts, skaties, lai ārējās malas būtu pavisam nedaudz augstākas par pašas "Pavlovas" vidu.
- Liec cepties krāsns vidējā nodalījumā 3 minūtes, tad samazini temperatūru uz 120 grādiem un cep 1 h. Izslēdz krāsni un ļauj "Pavlovai" atdzist aukstai (vislabāk visu nakti).
- Pirms pasniegšanas vijīgās, bet ne pārlieku stingrās putās saputo saldu krējumu ar 20 g cukura. Liec krējumu uz "Pavlovas" un pārber ar mazajām zemenēm (vai, ja tās lielas, tad sagrieztām uz pusēm vai šķēlēs).