15 Jūnijā, Svētdiena
Sievietēm :

Zemeņu un baltās šokolādes muss

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 21 Jūn 2011 , 19:18

Zemeņu un baltās šokolādes muss

Zemenes galvenokārt jāēd svaigas, bet ir reizes, kad gribas ko vairāk un saldāk. Lielisks deserts, kuru pagatavot nemaz nav tik grūti, bet iznākums ir gaisīgi maigs un salds. Kopā ar daudzām zemenēm vai pat zemeņu mērci – tavējiem patiks.

Sastāvdaļas:   

  • 100 g baltās šokolādes
  • 2 olu baltumi 
  • 3 olu dzeltenumi
  • 200 g zemeņu, sablenderētas
  • 50 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 5 plāksnes želatīna

pasniegšanai:

  • 100 g zemeņu, mazos kubiņos
  • 4 piparmētru lapas, smalki sakapātas

Pagatavošana:   

  1. Liec aukstā ūdenī mērcēties želatīna plāksnes pēc ražotāja norādījumiem.
  2. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisi, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa. 
  3. Bļodā viegli saputo olu dzeltenumus ar cukuru, pēc tam turpini putošanu uz tā paša katla, uz kura kausēji šokolādi, karsta ūdens peldē kādas 4 minūtes, līdz dzeltenums sāk kļūt vijīgāks.
  4. Aktīvi maisot, olu dzeltenumiem pievieno balto šokolādi (neuztraucies, ja tas kļūs ļoti biezs, vienkārši turpini aktīvi maisīt). Noliec bļodu malā.
  5. Citā bļodā saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls, līdz tie ir stingri, bet ne sausi.
  6. Tad ūdenspeldē izkausē želatīnu. Pielej pie baltās šokolādes un olu masas. Samaisi. Pievieno zemenes un atkal samaisi. Un tad trijās kārtās iemaisi iecilājot olu baltumus, lai ir vienmērīga masa. 
  7. Sapildi glāzēs vai traukos, kuros pasniegsi, un liec ledusskapī, lai sastingst apmēram 3 stundas. Kad gatavs pasniegšanai, uz katra uzber mazos kubiņos sagrieztas zemenes, kas sajauktas ar piparmētrām.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 21 Jūnijā 2011

Skatīts : 1583 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/zemenu-un-baltas-sokolades-muss.d?id=39204593

Birkas : mērci, zemenēm, zemeņu, šokolādi, želatīna, deserts, šokolādes, zemenes, muss, olu

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Sāls konservēšanai un citiem mērķiem

  • Pērn pelnošākie LVM, 'Tele2' un 'Lattelecom'

  • Dienvidamerikā no aukstuma miruši vismaz 175 cilvēki

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Labs cilvēks - tas, kurš spēj citam atdarīt ar labu.
-- Platons

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 15 Jūnijā vēsturē

    Vai uzskatāt, ka klimata pārmaiņas var reāli apdraudēt Latviju?
    Atbildes: 50

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Zemenes galvenokārt jāēd svaigas, bet ir reizes, kad gribas ko vairāk un saldāk. Lielisks deserts, kuru pagatavot nemaz nav tik grūti, bet iznākums ir gaisīgi maigs un salds. Kopā ar daudzām zemenēm vai pat zemeņu mērci – tavējiem patiks.">