Sastāvdaļas:
- 100 g baltās šokolādes
- 2 olu baltumi
- 3 olu dzeltenumi
- 200 g zemeņu, sablenderētas
- 50 g cukura
- šķipsniņa sāls
- 5 plāksnes želatīna
pasniegšanai:
- 100 g zemeņu, mazos kubiņos
- 4 piparmētru lapas, smalki sakapātas
Pagatavošana:
- Liec aukstā ūdenī mērcēties želatīna plāksnes pēc ražotāja norādījumiem.
- Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisi, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa.
- Bļodā viegli saputo olu dzeltenumus ar cukuru, pēc tam turpini putošanu uz tā paša katla, uz kura kausēji šokolādi, karsta ūdens peldē kādas 4 minūtes, līdz dzeltenums sāk kļūt vijīgāks.
- Aktīvi maisot, olu dzeltenumiem pievieno balto šokolādi (neuztraucies, ja tas kļūs ļoti biezs, vienkārši turpini aktīvi maisīt). Noliec bļodu malā.
- Citā bļodā saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls, līdz tie ir stingri, bet ne sausi.
- Tad ūdenspeldē izkausē želatīnu. Pielej pie baltās šokolādes un olu masas. Samaisi. Pievieno zemenes un atkal samaisi. Un tad trijās kārtās iemaisi iecilājot olu baltumus, lai ir vienmērīga masa.
- Sapildi glāzēs vai traukos, kuros pasniegsi, un liec ledusskapī, lai sastingst apmēram 3 stundas. Kad gatavs pasniegšanai, uz katra uzber mazos kubiņos sagrieztas zemenes, kas sajauktas ar piparmētrām.