Mīklai:
225 g šokolādes
125 g sviesta
2 ēdamkarotes brendija
5 olas
125 g cukura
1 ēdamkarote kanēļa
Dekorēšanai:
50 g šokolādes
125 g zemeņu
pūdercukurs
Pagatavošana:
Cepamformu (23 cm diametrs) izklāj ar cepampapīru. Šokolādi kopā ar sviestu izkausē karsta ūdens peldē. Olu dzeltenumus saputo ar pusi no cukura un brendiju, baltumus ar otru pusi cukura. Dzeltenumus iemaisa šokolādes masā, pieliek kanēli, pamazām iecilā olu baltumus. Masu liek cepamformā, cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160 grādos 35 - 40 minūtes.
Atdzisušu kūku izņem no formas, noņem cepampapīru, rotā ar sarīvētu šokolādi un zemenēm, pārkaisa ar pūdercukuru.