Sastāvdaļas:
- 250 ml salda krējuma
- 250 ml trekna piena
- ½ vaniļas pāksts
- 100 g cukura
- 5 želatīna plāksnes
- 2-4 kanēļa standziņas
- 20 g melnas šokolādes nelielos gabaliņos, ja vēlies
Pagatavošana:
- Aukstā ūdenī iemērc želatīna plāksnes. Paturi 5 minūtes.
- Katlā liec pienu, saldu krējumu, vaniļas pāksti un cukuru. Maisot uzkarsē, līdz cukurs izkusis.
- No ūdens izņem želatīnu, izspied un to, kas rokās, pievieno katliņa saturam (BEZ ŪDENS). Iemaisi, līdz plāksnes izšķīst.
- Trauciņos apakšā liec mazus šokolādes gabaliņus, lej pa virsu piena un salda krējuma maisījumu, ieliec gar maliņu kanēļa standziņu. Visus trauciņus ieliec lielākā traukā, pārvelc ar plēvi un liec ledusskapī, lai sastingst.
- Pasniedz vai nu tajā pašā traukā, vai arī citā, apmestu otrādi. Ja to gribi izdarīt, iemērc trauciņu uz brīdi verdošā ūdenī, lai atlaižas maliņas, un apgriez otrādi. Izslidini ārā un pasniedz.