15 Jūnijā, Svētdiena
Sievietēm :

Pavasara grūbu putra

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 8 Apr 2011 , 21:09

Pavasara grūbu putra

Grūbām ir tā priekšrocība, ka tās ir viegli pagatavot visa gada garumā, jo tās sader ar daudziem produktiem. Šoreiz ar pavasarīgiem – topinambūru, ķirbi, sparģeļiem un daudzām mazām piedevām. Un interesanti, ka dārzeņi nav apcepti un paliek kraukšķīgi.

Sastāvdaļas:

  • 150 g grūbu
  • 200 g šalotes sīpolu, ļoti smalki sakapāti
  • 100 g ķiploku, ļoti smalki sakapāti
  • 150 ml baltvīna
  • 200 ml saldā krējuma
  • 6 zaļi sparģeļi, nomizoti un sagriezi ļoti plāni
  • 2 svaigi topinambūri, sagriezti ļoti plānās ripiņās
  • ķirbis, vislabāk - spilgti oranžais, ļoti mazos kubiciņos
  • 150 g Parmas siera, sarīvēts
  • 500 ml vistas buljona, karsts
  • jūras sāls
  • melnie pipari
  • 2 lauru lapas
  • svaiga timiāna lapiņas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē pannu, kurā ieliec sviestu. Lauj tam izkust. Pievieno sīpolus, ķiplokus, timiānu un lauru lapas. Apcep uz mazas liesmas, lai sīpoli kļūst mīksti, bet ne brūni. Tad pievieno grūbas, arī apcep, kādas 4 minūtes.
  2. Tad pievieno baltvīnu un buljonu. Uzliec katlam vāku un uz ļoti mazas liesmas sautē apmēram 30 minūtes.
  3. Kad gatavs, pievieno sieru, saldu krējumu un samaisi.
  4. Karstā pannā ar eļļu ļoti ātri apcep ķirbi un topinambūrus. Kādas 5 minūtes.
  5. Pievieno topinambūrus un ķirbi putrai. Pasniedz, liekot traukā un pa virsu dekorējot  ar sparģeļiem.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 08 Aprīlī 2011

Skatīts : 1372 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/pavasara-grubu-putra.d?id=37870479

Birkas : sautē, grūbu, sparģeļiem, apcep, produktiem, ķirbi, grūbām, topinambūru, putra, dārzeņi

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Nākamnedēļ sāksies 1991.gada barikāžu atceres pasākumi

  • Noslēpumainā sakņu pasaule

  • Studenti cenšas saspiesties autobusā

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Vislabākais veids kā atriebties ienaidniekam - nekļūt viņam līdzīgam.
-- Marks Aurēlijs

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 15 Jūnijā vēsturē

    Uz kā gatavojat ēst savās mājās?
    Atbildes: 77

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Grūbām ir tā priekšrocība, ka tās ir viegli pagatavot visa gada garumā, jo tās sader ar daudziem produktiem. Šoreiz ar pavasarīgiem – topinambūru, ķirbi, sparģeļiem un daudzām mazām piedevām. Un interesanti, ka dārzeņi nav apcepti un paliek kraukšķīgi.">